Velg område i USA

Vær utvekslingsstudent hvor som helst

Gled deg til å fordype deg fullstendig i amerikansk kultur med Classic High School-programmet. Men siden USA er et stort land med ulike klima og kulturer, vil hva du opplever avhenge av hvor du bor.

Du kan sende inn en forespørsel om å studere i en bestemt by, stat eller region. Men det er begrenset med plasser, og derfor kan ikke Educatius garantere at du får akkurat det du vil. Søk tidlig, så blir du ikke skuffet. Hvis du ender opp på stedet du ønsket deg, belastes du med en ekstraavgift. Hvis ikke, belastes du ingenting.

Uansett hvor du drar på utveksling, vil du få et uforglemmelig eventyr og en godt støttet akademisk opplevelse. Men hvis du selv vil velge reisemålet ditt, kan du bruk denne veiledningen slik at du tar et informert valg.

Raske fakta

Alder: 15–18,5 år

Avreise: Juli, august, september eller januar

Språkkrav: Grunnleggende engelsk

Engelsktest: Obligatorisk som en del av søknaden.

Visum: Ja

Områdeforespørsel: Ja

Soft Landing Camp: Ja, i New York

Skoledag: Normalt 7.30 til 14.30

Fag: Obligatoriske og valgfrie fag

Turer tilbys: Ja

Oppdag drømmedestinasjonen din

Educatius kan hjelpe deg med å oppfylle utvekslingsdrømmen nesten hvor som helst i USA. Vi har laget denne korte guiden som forteller deg hva du har i vente for ulike steder. Utforske etter region, stat eller by.

Valg av delstat

USA består av 50 delstater, landets hovedstad Washington DC (som er et føderalt distrikt) og fem store territorier. Med Educatius kan du be om å bli sendt til en bestemt delstat. Hver og en har noe å tilby når det gjelder historie, klima og kultur. Les disse korte beskrivelsene som kan hjelpe deg med å finne en delstat som har det du er ute etter. I tillegg til delstatene nedenfor, kan du også be om å studere i Alabama, Alaska, Nebraska eller New York. Husk at mer kjente stater som California og Florida er populære. Søk tidlig for å være sikret plass.

Priser USA
Arizona

Arizona er en delstat i det sørvestlige USA med et rikt og variert klima. Sør i Arizona dominerer ørkenen, og sommertemperaturene her er noen av de høyeste i landet. I nord finner du skogkledde fjell, så du kan forvente deg snørike vintre (en grunn til at Arizona er populært blant skigåere og snowboardkjørere). Grand Canyon ligger selvfølgelig også i Arizona. For naturelskere er dette et paradis som tilbyr endeløse eventyr. Phoenix og Tuscon er delstatens største byer, men mange mindre byer kan tilby en urban livsstil med kort vei til delstatens dynamiske villmark.

California

California er en enorm delstat på vestkysten av Amerika, omtrent like stor som hele europeiske land som f.eks. Sverige, Tyskland eller Spania, og bare litt mindre enn Frankrike! Mange av byene her kjenner du nok igjen fra film, TV og bøker. Men det finnes fantastiske reisemål spredt over hele delstaten, så utforsk de mange byene og tettstedene som tilbyr det ekte California-livet. Hvis du absolutt vil bo i en bestemt by i California, velger du Select High School for utvekslingsåret.  

Colorado

Naturelskere, skiløpere og snowboardere vil elske Colorado, en delstat midt i hjertet av Amerika. De fleste i Colorado bor i i livlige, vennlige byer som Denver, Aspen og Colorado Springs. Fra disse stedene har du lett tilgang på de mange nasjonalparkene og statlige parkene i Colorado, populære steder for fotturer, camping og, om vinteren, ski og snowboard i Rocky Mountains.  

Florida

Florida, kjent som solskinnsstaten, eller Sunshine State, tar hvert år imot 60 millioner besøkende. Når du ser strendene, skjønner du hvorfor! Men Florida er også et populært sted å bo, og har landets tredje høyeste befolkning. Her får du lett nye venner, spesielt i storbyer som Tallahassee, Jacksonville og Miami. Du kan forvente deg en blanding av kulturer og mattradisjoner, ikoniske severdigheter og moro ved havet i solen med nye venner. 

Georgia

Georgia har alt. De nydelige Blue Ridge Mountains i nord og sjarmerende strender langs Atlanterhavskysten gjør delstaten til et yndet reisemål for naturelskere. Dette er et sted spekket med historie. Georgia spilte en viktig rolle i den amerikanske borgerkrigen og den amerikanske borgerrettighetsbevegelsen, som ble ledet av Georgia-fødte Martin Luther King Jr., som er respektert verden over for sin fredelige kamp for likeverd mellom rasene. Georgia har livlige byer, ikke minst delstatshovedstaden Atlanta. Byen har blitt et knutepunkt for film, TV og musikk, og tiltrekker seg folk fra hele USA og verden ellers. 

Illinois

Illinois ligger i hjertet av USA. Her finner du rike jordbruks- og industrilandskap i sør og livlige byer i nord. Den viktigste byen er Chicago, landets femte største by. Byen er et dynamiske og multikulturelle sentrum med sports- og musikkarenaer i verdensklasse, teatre, parker, museer og mye mer som gjør at byen virkelig har fingeren på pulsen til amerikansk kultur. Med gode transportnettverk er det lett å få med seg alt Chicago kan tilby hvis du bor i en av de mange nærliggende byene og forstedene.   

Indiana

Indiana tilbyr en helamerikansk opplevelse. Denne delstaten i Midtvesten er preget av jordbruksområder og sjarmerende byer der tette lokalsamfunn nyter livet utendørs i et klima som gir deg alle årstidene. Indiana spilte en viktig rolle da hvite nybyggere og landets urbefolkning spredte seg vestover. Delstaten er nå hjemsted for industri byer som Indianapolis, Fort Wayne og Evansville, samt mindre byer der du virkelig kan leve ut det klassiske amerikanske high school-livet. 

Michigan

Michigan er en virkelig perle som ligger mellom to av de store innsjøene på landets nordlige grense mot Canada. Klimaet har alle årstider. Det betyr at du begynner skoleåret i sensommerens varme sol, før du får oppleve høstens spektakulære fargeprakt. Så kommer vinteren med snøfylt moro, før en pulserende vår tar deg videre til begynnelsen av forsommeren, en perfekt tid til å besøke noen av landets vakreste strender. Michigan, som en gang var hjertet av den amerikanske bilindustrien, er en mangfoldig blanding av stadig voksende byer og fiskerlandsbyer, rike jordbuksområder og frukthager.   

Minnesota

Innbyggerne i Minnesota er kjent for sin vennlighet og høflighet (de har rykte på seg for å være «Minnesota nice»). Denne nordlige delstaten byr på uendelige utendørseventyr, med over 10 000 innsjøer, milevis med skogsområder og den mektige Mississippi-elven (som har sitt utspring i Minnesota). Minnesota er også et kreativt knutepunkt med en lang historie med offentlig finansiering av kunst og musikk. Delstatens urbefolkning gjør dette kulturlandskapet enda rikere, og det gjør også de mange globale innvandrermiljøene som har gjort Minnesota til sitt hjem. Utenfor de store bysentrene som Minneapolis og Saint Paul finner du mindre byer som Duluth, Saint Cloud og Bemidji, som kan tilby en virkelig oppslukende opplevelse.   

Nevada

Du kjenner kanskje til Nevada, men du har definitivt hørt om Las Vegas. Bortsett fra gambling og underholdning, er denne sørvestlige delstaten hjemsted for virkelig vakre naturlandskap. Her kan du besøke Mojave-ørkenen og Death Valley, kjempe deg gjennom skummende elvestryk, vandre i tette skoger og stå på snowboard i populære fjellbyer. Nevada er en stor delstat som både kan skilte med større feriebyer som f.eks. Las Vegas, Reno og Lake Tahoe, og mindre byer der du har lett tilgang til de ikoniske landskapene som definerte det ville vesten.   

North Carolina

North Carolina er en sjarmerende delstat i sør, med et mangfoldig naturlandskap. I øst ligger den vakre Atlanterhavskysten. I vest finner du de frodige Appalachia-fjellene. Staten har en komplisert historie. Det var hjemsted for store urfolksamfunn som ble drevet ut da europeere koloniserte landet. Senere var den et knutepunkt i den amerikanske revolusjonskrigen og senere borgerkrigen. Denne velstående staten er nå hjemsted for livlige byer, blant annet Charlotte, Raleigh og mange andre, der du kan oppleve ekte «southern charm». 

Ohio

Studerer du i Ohio, er du garantert den ekte amerikanske high school-opplevelsen. Ohio var en gang kjent for tungindustri, blant annet stålproduksjon, men er nå ledende innen fornybar energi. De fleste storbyene, blant annet Columbus, Cleveland og Cincinnati, har med tiden blitt knutepunkt for næringslivet, men Ohio er fremdeles et produksjonssenter. En varig arv fra statens industrielle fortid er de fremragende kulturinstitusjonene som finnes over hele delstaten. Du kan glede deg til besøk på museer, biblioteker, konsertsteder i verdensklasse og mye mer. Og siden Ohio grenser til fem andre delstater, er den et perfekt utgangspunkt for å utforske mer av landet. 

Oklahoma

Oklahoma ligger sør i USA, nord for Texas. Her studerer du hvis du vil oppleve livet i «cowboyenes land». Selv om Oklahoma har vært dominert av storfebrukere i mer enn et århundre, er delstaten også hjemsted for en blomstrende indianerbefolkning. I Oklahoma snakkes hele 25 ulike urfolksspråk. De fleste som bor i delstaten holder til i eller i nærheten av de to største byene, Oklahoma City og Tulsa. Men her finnes også landlige lokalsamfunn der du kan fordype deg i delstatens ville landskap og rike historie.   

Oregon

Delstaten Oregon ligger i vest og kan skilte med kilometervis med en vill og ulendt kystlinje mot Stillehavet, men de vakre strendene er bare litt av det Oregon har å tilby. Oregons innland domineres av tette skoger, perfekt for fotturer og camping. Produktive vingårder og høytliggende ørkener er også flotte reisemål. Her finner du til og med en aktiv vulkan, Mount Hood. Se etter små tettsteder og byer som kan være et utgangspunkt for ekskursjoner i naturen, eller velg en av de karakteristiske byene som for eksempel Portland, Beaverton (der det velkjente skomerket Nike kommer fra) eller Eugene.   

Sør-Carolina

Sør-Carolina er en kulturskatt. Delstaten var en av de opprinnelige 13 koloniene og den første delstaten som gikk ut av unionen, en handling som førte til borgerkrigen. South Carolina har alltid spilt en viktig rolle i USAs historie. I dag er Sør-Carolina et pulserende økonomisk knutepunkt og et vakkert, solrikt og fascinerende reisemål. Naturlandskapet passer perfekt for helgemoro, med Atlanterhavskysten i øst og Blue Ridge Mountains i vest. Og hver eneste by kan servere et stort stykke amerikansk historie! 

Tennessee

Tennessee grenser mot flere delstater og nesten alle sørstatene. Delstaten har vakre fjell – spesielt Smokey Mountains – og mildere, bølgende terreng gjennomskåret av store elver. Selv om Tennessee har mange historiske landemerker, blant annet viktige slagmarker fra borgerkrigen, er stedet mest kjent for Nashville, landets musikkhovedstad. Ikke langt unna Nashville finner du fødestedet til legendariske artister som Elvis Presley og Dolly Parton. Tennessee er et reisemål med en unik kultur, historie og villmark.   

Texas

Texas er en enorm delstat, men beliggenheten helt sør i landet og fortiden som utpost betyr at den også har et fantastisk mangfold. Her snakkes det mest texansk engelsk, men vil også høre spansk, kreolsk, kinesisk og mange andre språk. Akkurat som innbyggerne varierer landskapet fra øst til vest og nord til sør. Joda, her finner du rancher og rodeoer, men kystlinjene og fjellene er også verd å utforske. Storbyer som Houston, Dallas, San Antonio og Austin vil fange oppmerksomheten din. Like fullt kan du også oppleve den texanske livsstilen, som er ulike alle andre i USA, i de mindre byene og tettstedene.     

Virginia

Den historiske delstaten Virginia er et av landets vakreste fjellområder. Her kan du legge ut på tur et nytt sted hver helg, blant annet på turstiene gjennom Appalachia-fjellene, vakre strender ved Atlanterhavskysten og noen av landets eldste historiske steder. Du er også bare en kjapp togtur unna store kulturelle steder som Washington DC, Philadelphia og New York.  

Delstaten Washington

Washington ligger nordvest mot Stillehavet og grenser mot Canada. Delstaten omtales ofte som «Washington state», for å unngå sammenblanding med Washington DC (som teknisk sett ikke er en delstat). Washington kan skilte med over 4000 kilometer med kystlinje, endeløse skoger, pittoreske fjell og fruktfylte frukthager. Selv om det regner mer her enn i andre regioner, er somrene varme og vintrene milde. Derfor er dette et perfekt sted for fotturer, camping, surfing og skigåing. Seattle er den mest kjente byen, men flere andre byer kan fungere som inngangsport til alt Washington har å tilby den nysgjerrige eventyreren.    

Wisconsin

Selv om Wisconsin ligger midt i landet, gjør den lange kystlinje langs Great Lakes stedet til et yndet reisemål for folk fra hele regionen. Innlandet preges av bølgende grønne beitemarker, skummende elver og frodige skoger som myldrer av naturlig dyreliv. Delstaten har fire årstider, og om vinteren viker det grønne for det hvite når snøen legger seg helt til våren kommer. Som i nabostaten Minnesota er innbyggerne kjent for å være imøtekommende og vennlige. De er også sportsgale, og profesjonelle idretter og idretter på universitetsnivå er populære samtaleemner.   

Valg av region

Kanskje det er flere delstater som frister, eller kanskje syns du det er for mye å velge mellom? Da kan du velge reisemål etter etter region i stedet. På den måten kan du velge bakteppet for utvekslingsåret ditt uten å måtte velge et spesifikt sted. Her er noen regioner som er populære blant internasjonale studenter. Søk tidlig for å være sikret plass.

Priser USA
Den sentrale regionen

Den sentrale regionen tar deg til hjertet av Amerika. Du kan bli plassert i Kansas, Nebraska, Iowa, Missouri, Arkansas, Louisiana, Texas, Oklahoma, Colorado, Wyoming, Idaho, North Dakota eller South Dakota.  

Øst-regionen

Øst-regionen er en inngangsport til USAs kompliserte og fascinerende historie og byene som former landets fremtid. Du kan bli plassert i Illinois, Indiana, Michigan, Ohio, Pennsylvania, New York, Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Vermont, New Hampshire, Maine, New Jersey, Delaware, Maryland, Virginia, West Virginia, Kentucky, Missouri, Iowa, Minnesota, Wisconsin, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Tennessee, Alabama, Georgia, Florida, South Carolina eller North Carolina. 

Great Lakes-regionen

Great Lakes-regionen er et springbrett til friluftsmoro og større byer som levende kultur- og musikkliv, og mye mer. Du kan bli plassert i Michigan, Illinois, Wisconsin, Indiana eller Ohio. 

Fjellstatene

Velg fjellstatene hvis du er glad i naturen og utendørsaktiviteter, spesielt vintersport. Du kan bli plassert i Colorado, Utah, Wyoming, Idaho, Montana eller Alaska. 

Nord-øst

Velg nord-øst og lev den amerikanske high school-drømmen gjennom alle årstidene i et vakkert naturlandskap. Du kan bli plassert i New York, Massachusetts, Connecticut, Pennsylvania, Vermont, New Hampshire, Maine, Rhode Island, Ohio, Michigan, Indiana, Illinois, Wisconsin eller Minnesota. 

Stillehavskysten

Stillehavskysten er et livsstilsvalg for alle som ønsker minneverdige eventyr i naturen og byer i verdensklasse. Du kan bli plassert i California, Oregon eller Washington. 

Solskinnsstatene

Velg solskinnsstatene hvis du vil tilbringe utvekslingsåret utendørs under en solfylt himmel. Du kan bli plassert i Nevada, Arizona, New Mexico, Texas, Oklahoma, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama, Tennessee, Florida, Georgia, Sør-Carolina eller Nord-Carolina. 

Sørøstlige USA

Ingen kan motstå sørstatenes sjarm. Du finner fort ut hvorfor hvis du velger det sørøstlige USA. Du kan bli plassert i Mississippi, Tennessee, Georgia, Florida, Sør-Carolina, Nord-Carolina, Virginia, Vest-Virginia, Kentucky, Delaware eller Maryland. 

Sørvestlige USA

Velg det sørvestlige USA for å havne i et ikonisk landskap som definerer friluftseventyr. Du kan bli plassert i Arizona, Nevada eller New Mexico. 

Vest-regionen

Er du glad i spenning og adventure, har du bare ett valg – vest-regionen. Du kan bli plassert i California, Nevada, Arizona, New Mexico, Texas, Oklahoma, Kansas, Nebraska, Sør-Dakota, Nord-Dakota, Colorado, Wyoming, Montana, Idaho, Utah, Oregon, Washington, Alaska eller Hawaii. 

Bygaranti

Noen er bare skapt for å bo i byen. Legg til bygaranti i utvekslingssøknaden din for å være garantert plassering i en by med minst 50 000 innbyggere. Du går ikke velge hvilken by du skal bo i, men du er sikret å havne i en by.  

Valg av by

Amerikanske byer kan være levende, mangfoldige og inspirerende steder å studere. Når du bor i en by, får utvekslingen en ekstra dimensjon, siden du blir eksponert for flere mennesker, steder og ideer. Hvis du kan se deg selv en by eller syns det kan være et godt valg, kan du lese disse beskrivelsene for å lære mer om byene du kan velge med Educatius.  I tillegg til byene nedenfor kan du også be om å studere i Chicago, Columbus, Hillsboro, Minneapolis, Salt Lake City eller Tri Cities. 

Priser USA
Atlanta, Georgia

Atlanta er Georgias hovedstad og statens mest folkerike by. Mens byen har omtrent en halv million mennesker, har Atlanta-området over 6 millioner innbyggere. Det er et enormt knutepunkt for næringslivet, og noen av landets mest kjente merkevarer har hovedkontor der. Atlanta er også hjemsted for store amerikanske kringkastere, blant annet CNN, og store film- og TV-studioer. Atlanta er er også en hotspot for musikk, teater og dans. Byen arrangerer flere festivaler enn noen annen amerikansk by. Selv om Atlanta ligger i sør, tiltrekker byen seg folk fra hele verden, noe som gjør at den føles genuint kosmopolitisk.   

San Francisco Bay Area, Silicon Valley og Sør-California

California er en enorm stat med enormt varierte klima og kulturer. Bli plassert i en livlig, urban destinasjon nær statens ikoniske strender. Med dette alternativet kan du tilbringe utvekslingen i San Francisco Bay Area (et stort område rundt San Francisco og San Francisco-bukta). Du kan også studere i Silicon Valley, verdens sentrum for teknologisk innovasjon. Dette er hjemstedet til mange merker du kjenner godt, blant annet Apple, Facebook og Netflix. Studiestedet ditt kan også ligge i delstatens sørlige fylker, der du finner spennende byer som Los Angeles, San Diego, San Bernadino og mer. 

College Station, Texas

Byen College Station ligger i hjertet av Texas-triangelet – en stor byregion som er hjemsted for over halvparten av befolkningen bor. Denne posisjonen gjør at du ikke er langt fra delstatens største byer, uten de høye prisene og stresset i storbyen. Men College Station mangler på ingen måte energi. Her holder Texas A&M til, statssystemets mest kjente universitet. Dette tilfører byen ungdommelig energi og en konstant tilstrømning av besøkende fra utlandet. Offentlig transport er lett å bruke, uterommene er vakre og levemåten er typisk avslappet texansk.   

Columbia, Sør-Carolina

Columbia er Sør-Carolinas pulserende hovedstaden. Rundt 200 000 innbyggere trekkes til byens robuste næringssektor, et livlig universitetscampus og den lokale militærbasen. Byen ligger der to store elver møtes, og dette er nå samlingspunktet for et nylig revitalisert historisk sentrum. Se etter fantastiske originale og rekonstruerte bygninger, grøntområder og monumenter som bringer byens fascinerende fortid til live. Få også med deg dyrehagen og de enestående galleriene og museene også. 

Corpus Christi, Texas

Corpus Christi ligger ved sørkysten av Texas og selve byområdet har nesten en halv million innbyggere. De idylliske omgivelsene gjøres enda mer imponerende av de enorme flokkene av ville fugler (byen er kjent som Amerikas fuglehovedstad). Vintrene er svært milde, og det meste av året har ideelle temperaturer for utendørsidrett og -aktiviteter i det mangfoldige naturlandskapet og glitrende subtropiske farvann i og rundt Corpus Christi.   

Dallas, Texas

Med nesten 1,5 millioner innbyggere er Dallas den store amerikanske byen du kjenner fra film og TV. Det er et sted i rask forandring som tiltrekker seg folk fra hele verden. Byen ble rik på store de store forsvars-, kommunikasjons- og teknologifirmaene som har hovedkontorene sine her og er nå delstatens næringslivshovedstad. Til tross for realitetene bylivet fører med seg, er Dallas utpreget texansk.   

Fort Collins, Colorado

Fort Collins er en raskt voksende by nord i Colorado. Siden den ligger nær Denver, kan du dra nytte av dens store urbane sentrum samtidig som du bor litt roligere. Det gir deg også enkel tilgang til utendørsopplevelser, siden Fort Collins ligger ved foten av Rocky Mountains. Vintrene kan være intense, men byr på rikelig med muligheter for å stå på ski, snowboard og henge med nye venner i koselige hytter. Med et universitet og høyskole i byen har Fort Collins en ungdommelig atmosfære, hvilket som forklarer de mange festivalene som er spredt gjennom året og travle kunstarenaer. 

Grand Rapids, Michigan

Grand Rapids er en av regionens raskest voksende byer og tiltrekker seg bedrifter, investorer, kunstnere og studenter fra hele Amerika og andre steder. Byen ligger like i nærheten av Lake Michigan, og innbyggerne jobber og studerer hardt mens de nyter den naturlige skjønnheten som finnes overalt i staten. Med flere universiteter i byen er det ikke så rart at den har et livlig uteliv, stappfulle museer og gallerier og en hverdag preget av sport. Varmen fra folket og suset fra Grand Rapids har gjort byen til et populært reisemål for utvekslingsstudenter. 

Houston, Texas

Houston er en stor og vidstrakt by med en mangfoldig befolkning som dras til byens mangeårige energi- og teknologisektorer, universiteter og høyskoler og den travle havnen. Nå tiltrekker Houston seg gründere og investorer innen fornybar energi. Men Houston handler ikke bare om forretninger (det er tross alt en texansk by). Derfor kan du se frem til mange offentlige arrangementer, festivaler, konserter og idrettsarrangementer. Ikke gå glipp av Houston Livestock and Show og Rodeo (også kjent som RodeoHouston), som er verdens største rodeo og en stor musikkbegivenhet (Justin Bieber, Taylor Swift, Beyoncé og Ariana Grande har alle opptrådt de siste årene).   

Milwaukee, Wisconsin

Milwaukee er den største byen i delstaten Wisconsin, med over en halv million mennesker. Byen ligger ved kanten av Lake Michigan og har en skyline preget av gamle industribygninger i et revitaliserte sentrum. Som andre byer i Wisconsin er sport svært populært her, så du kan se frem til å delta på mange arrangementer på profesjonelt, semi-profesjonelt og universitetsnivå under utvekslingsoppholdet. 

Oklahoma City, Oklahoma

Oklahoma City er hovedstaden i Oklahoma, en delstat vest i USA som har en viktig plass i landets historie. Med mer enn en halv million innbyggere vil du føle storbyens sus, men med den avslappede atmosfæren du forventer i cowboy-land. Få med deg bondemarkeder, offentlige arrangementer og festivaler, og ikke gå glipp av mulighetene til å lære om delstatens fascinerende rolle i landets historie.   

Portland, Oregon

Portland er Oregons største by, med over en halv million innbyggere. Den er kjent for sin hipsterkultur, selv om den ikke på noen måte føles eksklusiv. I stedet har byen et vennlig småby-preg. Her kan du glede deg til å tilbringe mye tid i byens mange kaffebarer, kafeer og utendørsområder. Her finner du også popup-markeder for kunst og håndverk og bondemarkeder. Siden Stillehavskysten ligger like ved, kan du forvente å tilbringe helgene på kuperte strender, gå på flotte fjellstier og utforske sjarmerende kystbyer. 

San Antonio, Texas

Texas er fullt av storbyer, og San Antonio er intet unntak. Det er landets syvende mest folkerike delstat. Etter 20 år med vekst, vokser byen fortsatt. Fortune 500-selskaper, flere amerikanske flyvåpenbaser, en rekke universiteter, banker og store helsebedrifter har hjulpet byen med å utvikle seg. Nå er den en magnet for turister fra hele verden. Byens rike latinamerikanske kultur gir en uvanlig dimensjon for internasjonale studenter, og det samme gjør byens urfolkshistorie og militærhistorie.  

Seattle, Washington

Seattle ligger helt vest i USA, i delstaten Washington. Den er delstatens og Pacific Northwest-regionens største by, med litt over 700 000 innbyggere. Seattle og omegn har mer enn 4 millioner innbyggere! Det skyldes blant annet den store arbeidsstokken som tiltrekkes av selskapene som har hovedkontor i byen, deriblant Amazon, Expedia, Microsoft og Starbucks. Til tross for at den er en forretningsby, er den lett å ta seg rundt i, vennlig og et trygt utgangspunkt for de naturlige underverkene som gjør staten Washington spesiell. 

Spokane, Washington

Spokane ligger helt nord i delstaten Washington, like ved grensen til Canada. Som så mye av denne regionen er byen grønn og frodig. Som følge av en tidligere blomstrende gruvedrift og jordbruk er sentrum et sjarmerende sted, fullt av historiske bygninger i forskjellige arkitektoniske stilarter. Delstatens nest største by, Spokane, er hjemsted for flere kunstarenaer, museer og festivaler som vil holde deg underholdt året rundt. Byen er naturligvis også et perfekt utgangspunkt for den fantastiske naturen som Washington er så kjent for. 

St. Louis, Missouri

St. Louis er en herlig by som ligger der Missouri-elven og Mississippi-elven møtes. Med over 300 000 innbyggere har byen en særegen skyline finansiert av de mange Fortune 500-selskapene som har sine hovedkontor der. Sentrum er spekket med lett tilgjengelige parker og hager, kunstarenaer, museer og andre store attraksjoner. Dette er delvis derfor byen tiltrekker seg tusenvis av studenter til sine mange universiteter og høyskoler. Med en lang historie og en konstant tilstrømning av fagpersoner og studenter, føles byen livlig, moderne og morsom. 

Traverse City, Michigan

Traverse City er riktignok ikke en storby, men den slår godt fra seg med flere kunstfestivaler som trekker folk fra hele landet. Den årlige nasjonale kirsebærfestivalen er også populær. Det er en gammeldags feiring av et dyrebart og elsket jordbruksprodukt som har formet landskapet i generasjoner. Byen ligger helt nord i Michigan, og den avsidesliggende beliggenhet bidrar til den spesielle følelsen du får når du vandrer langs sandstrendene, de frodige skogene og de sjarmerende gatene i sentrum.   

Gå dit du vil

Her er en guide til hvordan du kan planlegge året i USA. Ta en titt og bestill gratis rådgivning for å diskutere hvor du vil å dra på utveksling. Det er begrenset med plasser i alle områder, og mange er populære blant utvekslingsstudenter. Søk tidlig, så blir du ikke skuffet.   

Avtal konsultasjon