Integritetspolicy

Utforsk verden – lær for livet!

I Educatius Group AB arbeider vi med unge mennesker som opplever det beste året i sitt liv, så det å beskytte de personopplysningen du deler med oss, er en viktig del av dette. Vi ønsker at du skal være sikker på at personopplysningene er i trygge hender hos oss og forstå hvordan vi bruker dem for å gi deg en bedre og mer unik og inspirerende opplevelse. Besøk nettstedet til Educatius Group AB for å få mer informasjon om oss.

Innholdet i denne personvernerklæringen

Datakontrolløren er Educatius Group (i denne erklæringen omtalt som “vi” eller “oss”), en del av Educatius Group AB.

Vi ønsker at det skal gå riktig for seg når vi samler inn, bruker og beskytter dine personopplysninger.

 • Hvilke typer personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler dem inn.
 • Når og hvordan vi kan komme til å dele personopplysninger i Educatius Group og andre organisasjoner.
 • De valgene du har, deriblant hvordan du kan få tilgang til og oppdatere dine personopplysninger.

Vi har forsøkt å holde denne erklæringen så enkel som mulig, men hvis ikke du er kjent med uttrykk som datakontrollør og spesielle kategorier av personopplysninger, kan du lese om dette i nøkkelvilkårene.

Personopplysninger som vi samler inn
Når du registrerer deg for å få levert våre tjenester, kan du gi oss:

 • Dine personopplysninger, blant annet adresse, e-postadresse, telefonnummer og fødselsdato
 • Innloggingsdetaljer for kontoen din, f.eks. brukernavn og det passordet du velger

Når du surfer på nettstedene våre eller bruker våre mobilapper, kan vi samle inn:

 • Reisepreferanser
 • Informasjon om din surfeatferd på våre nettsteder og mobilapper
 • Informasjon om når du klikker på en av våre annonser, inkludert de som vises på nettstedene til andre organisasjoner
 • Informasjon om måten du får tilgang til våre digitale tjenester på, inkludert operativsystem, IP-adresse, identifikatorer på nettet og detaljer om nettleseren
 • Sosiale preferanser, interesser og aktiviteter

Når du eller barnet ditt reiser med oss, kan vi samle inn:

 • Passasjerinformasjon, detaljer om passet ditt og andre ID-dokumenter
 • Forsikringsdetaljer
 • Relevante medisinske data og eventuelle forespørsler som gjelder spesielle forhold, kosthold, religion eller funksjonshemninger
 • Informasjon om dine kjøp, hvordan du betalte for dem, samt kreditt- eller annen betalingsinformasjon
 • Informasjon om din surfeatferd på våre nettsteder og mobilapper
 • Informasjon om når du klikker på en av våre annonser, inkludert de som vises på nettstedene til andre organisasjoner
 • Informasjon om måten du får tilgang til våre digitale tjenester på, inkludert operativsystem, IP-adresse, identifikatorer på nettet og detaljer om nettleseren
 • Sosiale preferanser, interesser og aktiviteter

Når du kontakter oss eller vi kontakter deg, eller når du deltar i reklamekampanjer, konkurranser, undersøkelser eller fyller ut spørreskjemaer om våre tjenester, kan vi samle inn:

 • Personopplysninger du gir når du kontakter oss, blant annet via e-post, post og telefon eller via sosiale medier, f.eks. navn, brukernavn og kontaktinformasjon
 • Detaljer om e-poster og annen digital kommunikasjon vi sender til deg som du åpner, deriblant eventuelle lenker i dem som du klikker på
 • Dine tilbakemeldinger og bidrag til kundeundersøkelser og spørreskjemaer

Andre kilder til personopplysninger:

 • Vi kan bruke personopplysninger fra andre kilder, f.eks. spesialistbedrifter som leverer informasjon, forretningspartnere og offentlige registre
 • Ditt forsikringsselskap, deres representanter og medisinske personell kan utveksle relevante personopplysninger og spesielle kategorier av personopplysninger med oss under forhold der vi/de må opptre på dine vegne eller i andre kunders interesse eller i et nødstilfelle
 • Hvis du logger deg inn med dine detaljer for et sosialt nettverk for å koble deg til våre plattformer og netttjenester, f.eks. Facebook, Google+ og Twitter, samtykker du i å dele dine brukerdetaljer med oss. For eksempel navn, e-postadresse, fødselsdato, sted og annen informasjon du velger å dele med oss

Personopplysninger du gir om andre mennesker:

 • Vi bruker personopplysninger om andre mennesker som du gir til oss, f.eks. dine foreldre / barn / søsken
 • Ved å oppgi andre menneskers personopplysninger må du være sikker på at de samtykker til dette og at du har tillatelse til å gjøre det. Du bør også påse – der det er relevant – at de forstår hvordan deres personopplysninger kan brukes av oss

Bruk av dine personopplysninger
Vi bruker dine personopplysninger på en rekke ulike måter, slik vi forklarer nedenfor.

For å levere de produktene og tjenestene du etterspør

Vi må behandle dine personopplysninger slik at vi kan administrere kontoen eller bestillingen din, gi deg de produktene og tjenestene du ønsker å kjøpe og hjelpe deg med bestillinger og tilbakebetalinger du ber om.

For å administrere og forbedre våre produkter, tjenester og daglige oppgaver

Vi bruker personopplysninger for å administrere og forbedre våre produkter, nettsteder, mobilapper og andre tjenester.

Vi overvåker hvordan våre tjenester brukes for å hjelpe oss å beskytte dine personopplysninger, oppdage og hindre svindel, andre straffbare handlinger og misbruk av tjenester. Dette hjelper oss til å sikre at du trygt kan bruke våre tjenester.

Vi kan bruke personopplysninger for å svare på og administrere sikkerhetstiltak, håndtere ulykker eller andre lignende hendelser, inkludert medisinske og forsikringsrelaterte formål.

Vi bruker personopplysninger for å drive markedsundersøkelser samt intern forskning og utvikling, og for å utvikle og forbedre produktutvalg, tjenester, IT-systemer, sikkerhet, kunnskap og måten vi kommuniserer med deg på.

For å tilpasse din opplevelse

Vi ønsker å sikre at markedskommunikasjon om våre produkter og tjenester og produktene og tjenestene til våre leverandører, forretningspartnere samt Educatius Group AB, inkludert annonser på nettet, er relevant for dine interesser.

For å gjøre dette må vi bruke dine personopplysninger for bedre å forstå dine interesser slik at vi kan prøve å forutse hvilke andre tjenester og hvilken annen informasjon du kunne være mest interessert i. Dette gjør at vi kan skreddersy vår kommunikasjon slik at den blir mer relevant og interessant for deg.

Ved å se på din surfeatferd og dine interesser kan vi bedre forstå deg som kunde, og det gjør at vi kan gi deg persontilpassede tilbud og tjenester.

Vi kan også måle din respons på markedskommunikasjon om produkter og tjenester vi tilbyr, noe som gjør at vi kan tilby deg produkter og tjenester som bedre dekker dine behov som kunde.

Hvis ikke du ønsker å motta en persontilpasset tjeneste fra oss, kan du når som helst endre dine preferanser på nettet, via telefon eller ved å skrive (f.eks. sende e-post) til oss. Vi vil oppdatere våre opplysninger så snart vi kan.

For å kontakte og samhandle med deg

Vi ønsker å betjene deg bedre som kunde, så hvis du kontakter oss, for eksempel via e-post, vanlig post og telefon eller via sosiale medier, kan vi bruke dine personopplysninger for å gi deg avklaringer eller hjelp.

Vi må behandle dine personopplysninger slik at vi kan administrere kampanjer og konkurranser du velger å delta i, inkludert de som vi kjører med våre leverandører og forretningspartnere. Hvis du for eksempel vinner en premie.

Vi kan invitere deg til å delta i kundeundersøkelser, fylle ut spørreskjemaer og andre markedsaktiviteter i regi av Educatius Group AB og andre organisasjoner på våre vegne.

Vi selger ikke dine personopplysninger til tredjeparter.

Markedskommunikasjon

Fra tid til annen kan vi sende deg relevante tilbud og nyheter om våre produkter og tjenester på flere ulike måter, bl.a. på e-post. Vi vil bare gjøre dette hvis du på forhånd har samtykket i å motta denne markedskommunikasjonen.

Når du bestiller eller registrerer deg hos oss, vil vi spørre deg om du har lyst til å motta markedskommunikasjon. Du kan når som helst endre dine markedspreferanser på nettet, via telefon eller ved å bruke avregistreringslenken i våre markedsrelaterte e-poster til deg. Valget er selvfølgelig helt opp til deg, men hvis du sier at du ikke ønsker å motta markedsinformasjon fra oss, vil dette gjøre at du ikke mottar tilbud eller salgsfremstøt som kan være av interesse for deg.

Du kan fremdeles motta tjenesterelatert kommunikasjon fra oss. For eksempel at vi bekrefter betaling fra deg og gir deg viktig informasjon om bruken av våre produkter eller tjenester.

Markedsundersøkelser

Vi vil gjerne høre dine synspunkter slik at du kan hjelpe oss å forbedre våre produkter og tjenester, så vi kan kontakte deg med tanke på markedsundersøkelser. Du kan alltid velge om du ønsker å delta eller å fortsette å delta i våre markedsundersøkelser.

Dele personopplysninger med leverandører og forretningspartnere

For å kunne levere produkter eller tjenester som du etterspør, kan vi dele personopplysninger med leverandører av dine reiseopplegg, inkludert flyselskaper, hoteller og transportbedrifter.

Vi samarbeider også med nøye utvalgte leverandører som utfører enkelte funksjoner på vegne av oss. For eksempel selskaper som hjelper oss med IT-tjenester, med å lagre og kombinere data, markedsføring, annonsekampanjer, markedsundersøkelser, betalingsbehandling og levering av produkter og tjenester.

Det kan hende vi må dele personopplysninger for å fremsette, hevde eller forsvare våre lovlige rettigheter. Dette inkluderer å gi personopplysninger til andre i den hensikt å hindre svindel og redusere kredittrisiko.

Når vi deler personopplysninger med andre organisasjoner, krever vi at de skal oppbevare dem på en sikker måte, og at de ikke må bruke dine personopplysninger til egne markedsføringsformål.

Vi deler så få personopplysninger som vi kan, og bare i den grad at våre leverandører og forretningspartnere settes i stand til å levere sine tjenester til deg og oss.

Dele personopplysninger med tilsynsmyndigheter

For at du/barnet ditt skal kunne reise, kan det være obligatorisk (etter krav fra myndighetsorganer ved avreise og/eller på destinasjonen) om å utlevere og behandle dine personopplysninger av hensyn til innvandring, grensekontroll, sikkerhet og antiterrorismetiltak eller andre formål som myndighetene anser som relevante.

Vi deler så få personopplysninger som er nødvendig med andre offentlige myndigheter hvis loven sier at vi må, eller at vi har et rettslig grunnlag for å gjøre det.

Dele personopplysninger innen Educatius Group

Vår personvernerklæring gjelder alle de tjenestene som tilbys av Educatius Group, men utelukker tjenester som har andre personvernerklæringer som ikke omfatter denne personvernerklæringen. Vi kan dele så få personopplysninger som er nødvendig med andre selskaper i Educatius Group, for eksempel for å levere de produktene og tjenestene du etterspør, for å administrere og forbedre våre produkter, tjenester og daglige oppgaver, for å bidra til å tilpasse din opplevelse, der det er relevant, for å kontakte og samhandle med deg, og hvis det er tillatt og relevant av hensyn til markedsføring eller markedsundersøkelser.

Beskytte dine personopplysninger

Vi vet hvor viktig det er å beskytte og administrere dine personopplysninger. Vi iverksetter egnede sikkerhetstiltak for å bidra til å beskytte dine personopplysninger mot tilfeldig tap og mot uautorisert tilgang, bruk, endring og utlevering.

Sikkerheten for dine personopplysninger avhenger også av deg. Der vi for eksempel har gitt deg eller du har valgt et passord for å få tilgang til enkelte tjenester, er du ansvarlig for å holde dette passordet hemmelig.

De personopplysningene som vi samler inn om deg, kan overføres til og lagres på en destinasjon utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet («EØS»). De kan også bli behandlet av organisasjoner med virksomhet utenfor EØS som samarbeider med oss eller for en av våre leverandører. Vi iverksetter egnede beskyttelsestiltak for å påse at dine personopplysninger forblir tilstrekkelig beskyttet, og at de behandles i tråd med denne erklæringen. Disse beskyttelsestiltakene omfatter, men er ikke begrenset til, egnede kontraktsklausuler, for eksempel standard kontraktsklausuler godkjent av Europakommisjonen og egnede sikkerhetstiltak.

Datalagring

Vi vil lagre dine personopplysninger bare så lenge som det er nødvendig for å oppfylle de formålene som er omtalt i denne personvernerklæringen og/eller for å etterkomme rettslige og regulatoriske krav. Etter denne perioden vil vi slette dine personopplysninger på en sikker måte. Hvis det er behov for data etter denne perioden av analytiske, historiske eller andre berettigede forretningsformål, vil vi iverksette egnede tiltak for å anonymisere disse dataene.

Om informasjonskapsler og lignende teknologier

Informasjonskapsler er små datafiler som gjør det mulig for et nettsted å samle inn og lagre en rekke data på din stasjonære eller bærbare datamaskin eller på en mobilenhet. Informasjonskapsler hjelper oss med å levere viktige funksjoner og funksjonalitet på våre nettsteder og mobilapper, og vi bruker dem for å forbedre din kundeopplevelse. Se våre separate retningslinjer for bruk av informasjonskapsler

Lenker til andre nettsteder

Våre nettsteder og mobilapper kan inneholde lenker til nettsteder som drives av andre organisasjoner som har sine egne personvernerklæringer. Pass på å lese vilkårene og personvernerklæringen nøye før du gir fra deg personopplysninger på en annen organisasjons nettsted, siden vi ikke tar noe ansvar og ikke har noen forpliktelser for nettstedene til andre organisasjoner.

Funksjoner for sosiale medier

Våre nettsteder og mobilapper kan inneholde funksjoner for sosiale medier som Facebook, Twitter, Google+ og Pinterest, som alle har sine egne personvernerklæringer. Pass på å lese vilkårene og personvernerklæringen nøye før du gir fra deg personopplysninger fordi vi ikke tar noe ansvar og ikke har noen forpliktelser for disse funksjonene.

Tilgang til og oppdatering av dine personopplysninger samt klager

Du har rett til å be om en kopi av de personopplysningene vi har om deg, selv om du skulle kunne få tilgang på nettet til de personopplysningene som er forbundet med din konto eller bestilling. Du kan skrive til oss og be om en kopi av andre personopplysninger vi har om deg.

Husk på å ta med alle detaljer som kan hjelpe oss med å identifisere og finne dine personopplysninger. Der vi kan gi datatilgang, vil vi gjøre det gratis unntatt der det bes om flere kopier. I slike tilfeller kan vi ta et rimelig gebyr basert på administrative kostnader.

Vi ønsker å være sikre på at de personopplysningene vi har om deg, er nøyaktige og oppdatert. Hvis noen av de detaljene vi har om deg er feil, må vi få vite om det.

Du kan også be om at dine personopplysninger skal rettes eller slettes, du kan protestere mot behandlingen av dine personopplysninger og, der det er teknisk mulig, kan du be om at de personopplysningene du oppga, skal overføres til en annen organisasjon.

Vi vil oppdatere eller slette dine personopplysninger hvis ikke vi må oppbevare dem av berettigede forretningsformål eller av rettslige grunner.

Du kan også kontakte oss hvis du ønsker å klage på den måten vi samler inn, lagrer eller bruker dine personopplysninger på.

Merk at vi kan be deg om å bevise din identitet før vi kan etterkomme forespørselen eller klagen din. Vi kan også be deg om mer informasjon for å hjelpe oss til å vite sikkert at du har tillatelse til å komme med en slik forespørsel eller klage når du kontakter oss på vegne av noen andre.

Rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger

Vi vil bare samle inn og bruke dine personopplysninger hvis minst ett av følgende vilkår foreligger:

Vi har samtykke fra deg

Eksempel: Kundekonto
Du gir oss tillatelse til å behandle dine personopplysninger når du registrerer deg hos Educatius Group.

Det er nødvendig for en avtale med deg eller for å iverksette tiltak på din forespørsel før det inngås en avtale.

Eksempel: For å levere de produktene og tjenestene du etterspør
Vi må behandle dine personopplysninger slik at vi kan administrere bestillingen din, gi deg de produktene og tjenestene du ønsker å kjøpe og hjelpe deg med bestillinger og tilbakebetalinger du ber om.

Det er nødvendig for oss å oppfylle en lovpålagt forpliktelse.

Eksempel: Dele personopplysninger med tilsynsmyndigheter
For at du skal kunne reise, kan det være obligatorisk (etter krav fra myndighetsorganer ved avreise og/eller på destinasjonen) om å utlevere og behandle dine personopplysninger av hensyn til innvandring eller grensekontroll.

Det er nødvendig å beskytte dine eller en annen persons vitale interesser.

Eksempel: I et nødstilfelle
Ditt forsikringsselskap, deres representanter og medisinske personell kan utveksle relevante personopplysninger og spesielle kategorier av personopplysninger med oss under forhold der vi/de må opptre på dine vegne eller i andre kunders interesse eller i et nødstilfelle.

Det er i offentlighetens interesse, eller vi har offisiell tillatelse.

Eksempel: Sikkerhetsoperasjoner
Vi kan bruke personopplysninger for å svare på og administrere sikkerhetstiltak, håndtere ulykker eller andre lignende hendelser, inkludert medisinske og forsikringsrelaterte formål.

Det er i vår eller en tredjeparts berettigede interesse, og hvis disse interessene ikke står i veien for dine interesser eller rettigheter.

Eksempel: For å tilpasse din opplevelse
Vi kan bruke dine personopplysninger for bedre å forstå dine interesser slik at vi kan prøve å forutse hvilke andre produkter, tjenester og hvilken annen informasjon du kunne være mest interessert i. Dette gjør at vi kan skreddersy vår kommunikasjon slik at den blir mer relevant og interessant for deg.

Der vi må behandle spesielle kategorier av personopplysninger, for eksempel helseopplysninger av medisinske grunner, vil vi bare gjøre det hvis ett eller flere av tilleggvilkårene gjelder. Vi har for eksempel ditt eksplisitte samtykke, hvis det er nødvendig for å beskytte dine eller en annen persons vitale interesser, og du er fysisk eller rettslig ute av stand til å gi samtykke, hvis det er nødvendig for å fremsette, hevde eller forsvare lovlige krav, eller hvis det er nødvendig av hensyn til vesentlige offentlige interesser.

Hvordan du kan få tilgang til, kontrollere og rette dine personopplysninger

Har du en forespørsel som datasubjekt? Da skal du bruke skjemaet for forespørsel fra datasubjekt.

Hvordan skal et brudd på datavernreglene rapporteres?

Mener du at personopplysningene dine har vært misbrukt? Bruk da vårt skjema for rapport om data-brudd.

Endringer i vår personvernerklæring

Denne personvernerklæringen erstatter alle tidligere versjoner. Vi kan når som helst endre personvernerklæringen, så det er viktig å besøke vårt/våre nettsteder regelmessig for å se etter oppdateringer. Hvis endringene er betydelige, vil vi vise det i form av en godt synlig melding på vårt/våre nettsteder.

Siste oppdatering: 21. juni 2018


Forklaringer:

Datakontrollør: Datakontrolløren bestemmer formålet med og måten som personopplysningene skal brukes på.

Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS): EUs medlemsstater pluss Norge, Island og Liechtenstein.

Annonser på nettet: Markedsføringsmeldinger som du kan se på Internett.

Spesielle kategorier av personopplysninger: Dette er kategorier av personopplysninger som avslører rasemessig eller etnisk opprinnelse, politiske meninger, religiøse eller filosofiske oppfatninger, fagforeningsmedlemskap, genetiske data, biometriske data med det formålet å gi en unik identifisering av en fysisk person, helsedata og data som gjelder en fysisk persons sexliv eller seksuelle legning.

US Secure Flight Data (dvs. amerikanske data for sikker flyreise): Transportsikkerhetsverket i USA (Transportation Security Administration, TSA) krever at du oppgir fullt navn, fødselsdato og kjønn for å sjekke deg mot en overvåkningsliste. Det kan også hende du må oppgi ditt referansenummer (Redress Number) hvis et slikt nummer finnes. Hvis ikke du gir alle opplysninger, kan det føre til at du nektes å få transport eller at du ikke får tillatelse til gå inn på ombordstigningsområdet. TSA kan dele informasjonen du gir, med myndigheter som skal håndheve loven, eller etterretningsbyråer eller andre som befinner seg i TSAs publiserte systemregister. Se TSAs nettsted for å flere detaljer.

Avtal konsultasjon