9:00 31st mai 2021

Min påske i Tyskland

Påsken min i år var ganske annerledes en det jeg er vant med fra Norge. Her var det ingen skiturer, hyttekos eller i det hele tatt snø, deler av påsken ble faktisk tilbragt ute på verandaen i shorts og singlet med over 20 grader.

Påskeferien er forskjellig fra hvor man er i Tyskland og her hvor jeg er hadde vi fredagen fri, for så å ha fri de to ukene etter selve påskeuken.

I løpet av påskeuken pyntet vi litt i stuen med påskepynt, i form av små figurer, men også i form av malte egg som dekorasjon til bordet. Dette er en normal tysk tradisjon som jeg aldri hadde hørt om før. Man koker egg som normalt også legger man de i farge slik at skallene får masse ulike farger. Det blir til fin dekorasjon og med bonus om at de kan spises.

Søndag 1.påskedag gikk vi på påskeeggjakt, der påskeharen hadde gjemt unna godteri og et par gaver rundt om i stuen og i hagen. Jeg og vertssøsknene mine hadde også kjøpt masse små innpakket sjokoladeegg som vi gjemte en og en ute i hagen som de voksne da var nødt til å lete etter.

Litt senere på dagen fikk vi besøk av bestefaren min og vi spiste påskemiddag. Familien hadde laget lam med grønnsaker og fløtegratinerte poteter. Vi spiste alle sammen og bare snakket før vi avsluttet dagen med å spille brettspill og en film.

Dagen etterpå dro vi til noen venner av familien og spiste kake og gikk tur med hunden deres.

Fredagen etterpå ville vi dra på en liten tur, da familien min ville prøve å vise meg litt mer av Tyskland. Vi bestemte oss til slutt for å dra til byen Heidelberg, som er en litt mindre, men likevel ganske populær, turist by. Det tok bare en time med bil, noe som passer perfekt for en dagstur. En av tingene jeg liker med Tyskland er at alt er så nært og det er mye lettere å reise rundt en det det er i Norge.

Vi startet vår lille utflukt med å kjøre både opp og ned og rundt i parkeringshuset, og prøvde å navigere oss frem til hvor vi hadde lov og plass til å parkere, men vi fant til slutt en plass. I Heidelberg har de en tursti som heter Filosofveien, og det er en fantastisk sti som også inneholder benker og flotte planter og en fantastisk utkikk over byen. Her startet vi altså vår lille gåtur og stoppet på toppen med det beste utkikkspunkter og bare nøt utsikten og solen.

Turen gikk videre ned en hel del steintrapper som førte oss til elven som renner gjennom byen. Vi stoppet mitt på broen som førte over til andre siden og spiste litt. Vi gikk videre gjennom sentrum og før vi tok turen opp til et stort gammelt slott. Deler av slottet kan vel kalles ruiner, men det var likevel veldig interessant og gøy å se på. Da vi kom oss ned til sentrum igjen gikk vi gjennom shoppinggaten og stoppet for å bestille currypølse, noe som Tyskland er så kjent for. Vi gikk et stykke videre og bare så oss om før vi i fire-fem tiden tok turen tilbake hjem.

På kvelden bestilte vi mat fra en restaurant med typisk tysk mat, der jeg bestilte knödel. Etter vi hadde spist spilte vi et spill som heter exit, og det er et slags Escape Room formet som ala et brettspill.

Hverken jeg eller vertssøsteren min har sett alle Harry Potter filmene og derfor ble det Harry Potter maraton lørdag med vertssøsknene mine, og med godteri, brus og pizza. Vi kom oss gjennom hele 6 filmer før folk begynte å bli for trøtt, og vi ende opp med å se de to siste søndag formiddag.

Emma blogger fra sitt utvekslingsår i Tyskland. Vil du også på utveksling? Avtal et gratis og uforpliktende intervju med oss i dag for å starte søknadsprosessen!

Emma i Wiesbaden

Tyskland

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.