9:00 19th november 2020

Min nye hverdag

Hei igjen!

Jeg har vært i Tyskland i tre måneder nå og jeg har kommen godt inn i utvekslingsåret mitt. Jeg har fått en helt ny og annerledes hverdag enn det jeg hadde i Norge, og derfor tenkte jeg å fortelle litt om hvordan en normal dag her ser ut for meg.

Morgenen

Jeg våkner av alarmen min kl 06.30 hver morgen, med kanskje litt for lite søvn gnir jeg meg søvnig i øynene, før jeg kommer meg opp og gjør meg klar for dagen. Jeg kler på meg, pusser tennene mine, fikser meg litt og så stikker jeg ned for å spise frokost. Når jeg kommer ned, er vanligvis vertsmoren min allerede våken, står på kjøkkenet og lager skolemat til meg og vertssøsteren min. Hjemme i Norge har jeg i mange år vært vandt til å lage min egen skolemat så det var litt uvandt i starten, men jeg er ekstremt takknemlig for at hun gjør dette for meg.

Jeg spiser müslien min og drikker kafeen min før jeg stikker på rommet, pakker sekken og så går til bussen kl 07.15. Bussen til skolen tar litt over 20 minutter, bussene er ofte svært fulle så ender ofte opp med å måtte stå dessverre.

Skolen

Skolen min starter 08.00 og jeg slutter 13.00 tirsdag og fredag, og 15.15 mandag, onsdag og torsdag. Jeg har mellom 3 og 4 fag hver dag. I starten var skolen svært vanskelig, mest på grunn av språket, men også fordi jeg har flere fag her jeg ikke hadde i fjor i Norge. Alt foregår på tysk og det er virkelig ikke alt jeg får med meg. Heldigvis merker jeg forbedring og jeg klarer å henge mer og mer med i timene, men jeg skal innrømme at jeg enda synes engelsk og matte er noen av de beste timene, fordi jeg stiller mere likt med de andre i klassen i disse timene.

Her er bilde av fremsidne av skolen min
Den tyske skolen er ikke like oppdatert og teknologisk som den norske. Så og si alle klasserommene har krittavler, og vi bruker nesten aldri digitale hjelpemidler som PC.

Vi har 15 minutters pause mellom hver time og på langdagene har vi også en 45 minutters pause, da stikker vi ofte og kjøper oss noe å spise. Skolen min ligger midt i byen så det er masse spisesteder og butikker rett i nærheten.

Etter skolen

På dagene jeg er ferdig kl 13.00 drar jeg vanligvis rett hjem og spiser lunsj med familien min. Her spiser man vanligvis lunsj i 13-14 tiden og skolematen jeg får med meg på skolen er egentlig mellommåltid mellom frokost og lunsj. Vi har ofte noe varmt til lunjs, f.eks. pasta av noe slag.

Jeg har en del mer lekser her en det jeg hadde i Norge, så jeg sitter en stund med lekser på ettermiddagen. Jeg har generelt inntrykk av at folk her fokuserer mer på skole på fritiden, og det er ikke så vanlig her å møte venner på ettermiddagen som det er i Norge. Som oftest møter man venner i helgene (etter min oppfatning ihvertfall). I starten av året var jeg med vertsmoren min i hennes friidrettsgruppe 1 gang i uken, dette var kun voksne men jeg syntes likevel det var gøy og fant ut at det hadde vært gøy å starte med friidrett som fritidsaktivitet. Dessverre er ikke det blitt noe av enda. Jeg hadde akkurat fått beskjed om at jeg kunne starte i en klubb, men så kom det en ny Lock Down i Tyskland, og all organisert idrett er avlyst ihvertfall ut november, men jeg satser på at det åpner opp igjen om ikke så alt for lenge, så jeg får startet.

Siden jeg ikke har noen fritidsaktivitet for øyeblikket jogger jeg ganske ofte på ettermiddagene, for å holde meg litt i aktivitet og fordi landskapet her er så fint å jogge i. I helgene går jeg og vertsfamilien min på tur ilag. Det er mange ulike veier man kan ta underveis så man kan variere litt, men jeg synes bare det er så fint og så annerledes enn turstiene jeg er vandt med fra Norge.

Vi spiser vanligvis middag i 19-tiden, og bruker ofte godt over en time på å spise og sitte å prate. Etter mat hjelper jeg til å rydde vekk og vaske opp, og så finner vi ofte noe på Tv å se på sammen. I helgene ser vi også på filmer eller spiller spill.

Jeg prøver å legge meg før 22.30 på kveldene men det er ikke alltid det skjer dessverre…

Siden vi nå er i Lock Down er det litt begrenset hva man kan gjøre, og hva man vil gjøre med tanke på smittefare. Både med venner og med vertsfamilien min er det ikke så mye man kan finne på bortsett fra å være hjemme, men jeg får ihvertfall tilbrakt en del tid med vertsfamilien min, og det er jeg veldig takknemlig for.

Forrige helg bakte jeg og vertsfamilien også noe julekaker ilag.

 

Emma blogger fra sitt utvekslingsår i Tyskland. Vil du også på utveksling? Avtal et gratis og uforpliktende intervju med oss i dag for å starte søknadsprosessen!

Emma i Wiesbaden

Tyskland

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.