9:00 01st februar 2021

Min jul i Tyskland

Hallo alle sammen,

Jeg sitter nå i lockdown i Tyskland, med hjemmeskole hvertfall ut januar. Så i denne tiden der jeg ikke kan gjøre så mye tenkte jeg å fortelle om julen min her i Tyskland. Selv om vi gikk inn i lockdown allerede før jul var ikke lockdownen da like innsrenkende og jeg fikk gjort en del med familien i julen.

St. Nicholaus

I Tyskland er det tradisjon at barna får gaver fra St.Nicolaus 6. desember. Så da satt vi frem skoene våre og da jeg våknet på morgen hadde jeg fått godteri og et par pakker, dette blir litt som at vi i Norge får julestrømpe på julaften. Jeg må si jeg egentlig liker veldig godt at man her får godteri og slikt den 6. desember, på julaften skjer det så mye uansett så da er det fint å ha noe slikt tidligere i måneden for å få opp julestemningen.

Juledekorasjoner

Jeg var også et par ganger med vertsfamilien min i sentrum for å se på juledekorasjonene der, og alle lysene som er hengt opp. Siden det ikke har vært noe særlig med snø her så hadde jeg litt problemer i starten med å få julestemning, men å dra å se på alle lysene og dekorasjonene hjalp veldig på. Vi dro også til Frankfurt en kveld for å gå litt rundt og se på lysene, og det var også veldig hyggelig.

Jakten på juletreet

Tidlig i desember dro jeg og vertssøskenene mine for å lete etter et juletre, vi fant et vi likte og hold det av slik at vi kunne dra tilbake og hente det noen dager før jul. Da vi dro for å sage det ned og hente det var vi ikke så fornøyd med treet likevel, så vi endte opp med å lete gjennom alle juletrærne en gang til for å finne et bedre et. Vi fant til slutt et vi alle var fornøyd med, fikk tatt det ned og så bærte vi det hjem, for så å pynte det ilag senere på dagen.

Julaften

Julaften var lik, men også annerledes, fra det jeg er vandt med fra Norge. På morgenen dro jeg og vertsmoren min for å handle inn mat og plukke opp noe mat vi hadde bestilt. Jeg hjalp også til med å forberede noe av maten som vi skulle spise på kvelden.

Rund kl 14 så drakk vi julekaffe. Da stilte vi frem julekaker og drakk kaffe/te/melk ilag alle sammen. På grunn av corona kunne vi ikke gå i kirken slik vertsfamilien min vanligvis gjør på julaften, men her jeg bor hadde de stelt istand flere mindre utegudstjenester, så etter kaffe dro vi dit. Det hadde nok vært koseligere i denne gudstjenesten om det ikke hadde begynte å regne masse da vi kom og om vi ikke hadde måtte stått ute i regnet i nesten en time, men det gikk fint og var likevel interessant å se hvordan julegudstjenestene foregår i Tyskland.

Da vi kom oss hjem kom også bestefaren og onkelen min siden de skulle feire resten av kvelden med oss.

Ca kl 18 åpnet vi gaver og her ble jeg litt forvirret fordi de gjorde det på en annen måte en det jeg er vandt med. For det første så skriver de ikke nødvendigvis hvem gaven er fra, men sier at det er fra “julenissen” selv om man egentlig får de av søsknene sine, men det kan hende dette kun er min vertsfamilie. Fra Norge er jeg også vandt med at vi bruker lang tid på å åpne gaver, og at vi åpner en og en gave og alle andre sitter å ser på, altså en gave om gangen. Her derimot fordelte vi alle gavene og alle åpnet alt samtidig.

Etter gaveåpningen spiste vi middag. Vi hadde fondue på julaften. De andre hadde kjøttfondue og jeg hadde grønnsaksfondue, også med brød, salat og forskjellige sauser.

Til sammen hadde både jeg og de andre i familien fått en del brettspill i julegave, så vi brukte resten av kvelden på å spille spill.

I romjulen var vi å gikk turer og gikk også på ski. Vi har også spilt enda mere brettspill og jeg har egentlig bare brukt masse tid ilag med vertsfamilien min.

 

Emma blogger fra Wiesbaden i løpet av sitt utvekslingsår i Tyskland. Vil du også på utveksling? Avtal et gratis og uforpliktende intervju med oss i dag for å starte søknadsprosessen!

Vi startet vår lille utflukt med å kjøre både opp og ned og rundt i parkeringshuset, og prøvde å navigere oss frem til hvor vi hadde lov og plass til å parkere, men vi fant til slutt en plass. I Heidelberg har de en tursti som heter Filosofveien, og det er en fantastisk sti som også inneholder benker og flotte planter og en fantastisk utkikk over byen. Her startet vi altså vår lille gåtur og stoppet på toppen med det beste utkikkspunkter og bare nøt utsikten og solen.

Turen gikk videre ned en hel del steintrapper som førte oss til elven som renner gjennom byen. Vi stoppet mitt på broen som førte over til andre siden og spiste litt. Vi gikk videre gjennom sentrum og før vi tok turen opp til et stort gammelt slott. Deler av slottet kan vel kalles ruiner, men det var likevel veldig interessant og gøy å se på. Da vi kom oss ned til sentrum igjen gikk vi gjennom shoppinggaten og stoppet for å bestille currypølse, noe som Tyskland er så kjent for. Vi gikk et stykke videre og bare så oss om før vi i fire-fem tiden tok turen tilbake hjem.

På kvelden bestilte vi mat fra en restaurant med typisk tysk mat, der jeg bestilte knödel. Etter vi hadde spist spilte vi et spill som heter exit, og det er et slags Escape Room formet som ala et brettspill.

Hverken jeg eller vertssøsteren min har sett alle Harry Potter filmene og derfor ble det Harry Potter maraton lørdag med vertssøsknene mine, og med godteri, brus og pizza. Vi kom oss gjennom hele 6 filmer før folk begynte å bli for trøtt, og vi ende opp med å se de to siste søndag formiddag.

Emma blogger fra sitt utvekslingsår i Tyskland. Vil du også på utveksling? Avtal et gratis og uforpliktende intervju med oss i dag for å starte søknadsprosessen!

Emma i Wiesbaden

Tyskland

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.