9:00 23rd februar 2021

Grunner til å dra på utveksling

Hei igjen!

Utveksling er virkelig en opplevelse for livet, og noe jeg anbefaler alle som har muligheten til å gjøre. I dag tenkte jeg derfor å komme med noen grunner til hvorfor man burde reise på utveksling, og hvis du var litt usikker før, kanskje har du endret meningen etter å ha lest dette blogginnlegget?

Grunner til å dra på utveksling

Man vokser som person og blir mer selvstendig:

Man er “alene” i et nytt land, i 10 måneder er du borte fra alle de trygge omgivelsene hjemme. Du står litt på dine egne bein, og selv om det til tider kan være vanskelig, er det absolutt verdt det. Man må venne seg til nye mennesker, en ny kultur, og generelt en ny hverdag både på skolen og ellers. Det at det til tider er litt vanskelig og at du på en måte må klare deg litt selv, er noe som gjør at du vokser som person.

Man treffer mange nye mennesker:

Ved å dra på utveksling utvides det sosiale nettverket ditt betraktelig. Ikke bare har man en vertsfamilie, som åpner huset sitt for at du skal få den beste opplevelsen i vertslandet, og som man virkelig kan kalles sin andre familie. Man treffer også utrolig mange andre hyggelige mennesker, og mange er interessert i og ønsker å bli kjent med deg siden du er utvekslingsstudent. Du kommer til å få venner for livet, både gjennom skolen og gjennom for eksempel en idrett hvis du driver med det (noe som virkelig anbefales!)

Man lærer et nytt språk/ forbedrer språkkunnskapene sine:

Ønsker man å lære et nytt språk eller forbedre et språk man allerede kan, dra på utveksling! Om man virkelig ønsker å lære/forbedre et språk, hva er vel bedre enn å bo i et annet land hvor man hører og må snakke språket hver dag? Språket utvikles hele tiden, og etter bare noen måneder (om ikke tidligere) kan man enkelt føre samtaler på språket.

Annet innblikk i landet og kulturen:

Drar man på ferie til et land drar man ofte gjerne til de “kjente” plassene man alltid hører om, mens om man reiser på utveksling og bor hos en vertsfamilie kommer man til å få et helt annet innblikk i landet og kulturen. Man bor hos en lokal vertsfamilie som kjenner landet i og med at de har bodd der noen år, noe som for eksempel gjør at man har kulturen tett på seg hver eneste dag, i tillegg får man sett mange fine ting, som man sannsynligvis ikke hadde sett om man var turist.

Man opplever/lærer utrolig mye nytt:

Man går på skole akkurat som man hadde gjort hjemme, men man er i et nytt land. Ville du da valgt å gå på skole hjemme hvor du har sett det meste eller i et annet land hvor du så og si hver dag ser/opplever noe nytt? Slik er det faktisk, man opplever noe nytt hver dag, enten at du ser noe du aldri har sett før eller lærer noe nytt, for eksempel historien til landet som du kanskje ikke hadde lært hjemme i Norge.

Ekstra – 3 Grunner til å velge akkurat Tyskland

Landskapet er nydelig:

Det er ikke det samme som i Norge, men det er uansett helt fantastisk. Akkurat her jeg bor er det ikke noen fjell, faktisk knapt noen bakker da jeg bor relativt langt nord i landet, noe som er litt trist da jeg liker å gå på fjellturer. På den andre siden trenger jeg knapt nok gå ut av døren før jeg kommer til flotte områder hvor det er fantastisk å gå, sykle eller jogge seg en tur.
Språket er greit å kunne:

Da Tyskland er en av Norges største handelspartnere er tysk et språk det er ganske greit å kunne. I tillegg er det relativt mange land hvor folk snakker/forstår tysk slik at man kan komme relativt langt med språket. Tysk er også et språk som er ganske enkelt å lære, da det har flere likheter med norsk, slik at det ikke tar alt for lang tid før man kan føre samtaler på språket.

Mye å tilby:

Tyskland er et land med mye kultur og det er utrolig mye man kan oppleve. Noe landet er spesielt kjent for er Oktoberfest og julemarked. Jeg fikk dessverre ikke oppleve verken Oktoberfest eller julemarked på grunn av Corona, men jeg drar definitivt tilbake for å få oppleve dette. Tyskland er jo også et land som er veldig opptatt av fotball, og det anbefales jo at selv om man like er noen fotballfan så burde man finne seg et lag i Bundesliga man “supporter”. Jeg er selv ikke noen fotballfan, men jeg har selvfølgelig lyst å dra på fotballkamp live for å oppleve stemningen, så jeg håper bare at det snart åpner litt opp igjen.

Edna blogger fra Mariensee i løpet av sitt utvekslingsår i Tyskland. Vil du også på utveksling? Avtal et gratis og uforpliktende intervju med oss i dag for å starte søknadsprosessen!

Edna i Mariensee

Tyskland

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.