9:00 31st mai 2021

Bursdagsfeiring

19. mars hadde jeg bursdag og jeg ble 18 år gammel. Etter fjorårets bursdag som ikke ble feiret stort på grunn av lockdown hjemme i Norge, hadde jeg gledet meg til å feire stort med vertsfamilie og venner. Det ble det dessverre ikke noe av, ettersom at det fortsatt er lockdown i Tyskland, men på tross av restriksjonene hadde jeg en fantastisk dag og tenkte jeg kunne skrive om den her.

Dagen startet allerede klokken 00:00 da familien min hjemme i Norge ringte for å gratulere meg med dagen. Samtalen varte i over to timer og kunne sikkert vart lenger, men jeg var alt for trøtt da klokken var over 2 på natten. Min aller beste venninne i Norge hadde også sendt meg en gave som hadde ligget på rommet mitt i en uke, og jeg kunne ikke vente lenger med å åpne den, så den åpnet jeg mens jeg snakket med familien.

Da jeg våknet rundt klokken 7 hadde jeg fått 3-4 timer søvn og var noe trøtt, men klarte ikke sove lenger. Selv om jeg våknet tidlig, hadde jeg fått streng beskjed fra vertssøsteren min om at jeg ikke fikk lov å gå ned før hun ga meg klarsignal, så da fikk jeg bare vente på rommet mitt inntil videre. Siden jeg allerede var ferdig med alle skoleoppgavene og bare hadde en videokonferanse klokken halv 11 var det noe kjedelig på rommet, men jeg holdt ut. En av tantene mine og oldemoren min ringte meg også over FaceTime for å gratulere meg med dagen, noe jeg satte veldig pris på.

Cirka klokken 9 fikk jeg klarsignal til å komme ned, og da ble jeg møtt av et pyntet bord med masser av gaver, kake og lys. Da vertssøsteren min hadde bursdag noen uker tidligere hadde jeg ordnet 11 gaver siden hun ble 11 år, så hun hadde ordnet18 gaver siden jeg ble 18 år gammel, noe som var veldig søtt.

Etter å ha åpnet gavene, og spist litt kake, måtte jeg ha litt “undervisning”. Under videokonferansen sang klassen min bursdagssangen til meg, noe jeg synes var veldig hyggelig. Etter at videokonferansen var ferdig gikk jeg en liten tur med hunden, før jeg og vertsfaren min dro for å handle noen greier vi trengte.

Til bursdagen min hadde jeg også invitert en jente fra franskklassen min som nok er den jeg har mest kontakt med, så ikke lenge etter at vi hadde kommet tilbake fra butikken ringte hun på døra. Vi oppholdt oss først på rommet med litt snacks og egentlig bare pratet utrolig mye, noe som var skikkelig hyggelig. Samtidig var det godt å være med noen på sin egen alder igjen, for de siste månedene har jeg tilbragt mye av tiden med vertssøsteren min.

Etter en stund fikk vi beskjed om å komme ned for da skulle vi drikke kaffe/kakao og spise kake!! Oma (vertsbestemoren min) var også kommet, og hun hadde med seg en gave som jeg da åpnet, og så satte vi igang med kakene. Etter litt kakespising gikk jeg og venninnen min opp på rommet mitt igjen og pratet videre, før hun etterhvert måtte dra.

Litt senere kom også Opa (vertsbestefar) for han hadde vært på arbeid tidligere, også gjorde vi alle det klart for å spise middag/kveldsmat. Jeg fikk lov å bestemme hva vi skulle spise siden jeg hadde bursdag, og da bestemte jeg at vi skulle ha taco, for det hadde jeg ikke spist på evigheter. Tacoen smakte helt nydelig, og var en fin avslutning, på en vellykket bursdagsfeiring. Så ryddet vi egentlig bare opp og så litt på TV før jeg til slutt gikk å la meg etter en lang dag.

Edna blogger fra Mariensee i løpet av sitt utvekslingsår i Tyskland. Vil du også på utveksling? Avtal et gratis og uforpliktende intervju med oss i dag for å starte søknadsprosessen!

Edna i Mariensee

Tyskland

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.