9:00 30th januar 2018

Klassetur til Roma

I midten av januar var jeg på klassetur til Roma med religionsklassen min, i tillegg var en annen klasse fra en annen skole i nærheten med. Vi var tilsammen 60 elever som vandret rundt over hele byen for å se alt Roma har å by på. Roma er hele 7 ganger større enn Sevilla, hvor jeg bor nå, til stor forskjell fra min hjemby med en gågate på 200m:-). Vi besøkte Colosseum, Vatikanet, historiske monumenter og ikke mindre enn 18 kirker. Etter 5 kirker så alle nokså like ut, den ene ikke mindre overdådig enn den andre. Vi var på farten fra tidlig morgen og hjemme sent på kvelden, men fikk med oss utrolig mye fra en fantastisk by.  Jeg var den eneste utvekslingsstudenten på turen, som var både litt skummelt og slitsomt, men jeg fikk snakket mye spansk og blitt mye bedre kjent med de i klassen min. På bare noen dager følte jeg at spansken min ble mye bedre, noe som var nesten det beste med hele turen.

Ellers er jeg kommet til andre semester av skoleåret, noe som er veldig hektisk og slitsomt til tider. Neste interessante begivenhet er Semana Santa(påsken) fordi de feirer det veldig annerledes enn vi gjør i Norge, så det gleder jeg meg til å oppleve. Frem til da blir det egentlig  mye skolearbeid og trening.  Jeg trener på et treningssenter i nærheten av der jeg bor. Hjemme drev jeg med håndball og fotball, men her er det ikke noe håndballag, men jeg satser på å finne et fotballag i nærmeste fremtid for å sosialisere meg mer med de spanske når alle bruker så mye tid hjemme på skolearbeid. I tillegg savner jeg å drive med lagsport ettersom treningssenter kan være nokså usosialt. Det er skremmende hvor fort tiden har gått. Jeg har nå vært her i 5 måneder og er offisielt halvveis.

Jeg håper på å dra til de andre byene som ligger i nærheten av Sevilla, som for eksempel Cordoba og Cadiz.  Jeg har ikke utnyttet den muligheten så mye som jeg kanskje burde så snart en helg der jeg ikke må øve på noe spesielt, og våren begynner å komme, så hiver jeg meg på et tog. Jeg skal vel ikke klage, men jeg har blitt så vant til varmere temperaturer at 20 grader er kjølig. Nå i vinter har det på det laveste vært 3 grader, men det var bare noen timer på morgenen. Ellers har det vært rundt 12 grader, og nå nærmer det seg 20, noe jeg ser veldig lyst på. Her er det slik at inne så er det iskaldt. Kaldere enn ute nesten på grunn av at det er murhus bygget for å ikke bli for varme på de skrekkelig varme sommere som kan bli opptil 45-50 grader. Men elektrisitet og vann er dyrt her så varmt vann i kranen er det bare når man tar på en ovn for å dusje, og varmeovn i huset. Det er en liten varmeovn-sak under stuebordet med sid duk over, og alle samles for å varme seg rundt bordet og stikker bena under. Ellers er det bare å kle seg med ull og gode klær inne.

En del av det å være på utveksling er å møte andre utvekslingsstudenter fra andre land, og nå har de som har hatt 5 måneders program reist. To jenter fra Australia og to fra Brasil reiser denne helgen som er utrolig trist. Man kommer så nærme hverandre og får veldig sterke vennskap ettersom vi er i denne situasjonen sammen og har en forståelse for hverandre som ingen andre har. Det gjør utvekslingsoppholdet mye enklere å ha noen å snakke med om de tingene som bare vi kjenner på, og vi er så like på så mange måter til tross for at vi er fra forskjellige kontinenter med helt annerledes kultur. Man får også trent engelsken i tillegg til spansken, så man kommer hjem to språk og flere vennskap rikere. Vi bor så langt fra hverandre og det blir lenge til vi får se hverandre igjen. Nå er bare halvparten av oss som kom i september igjen, og det er vanskelig å se for seg de 5 neste månedene uten dem.

Hilsen Vilde

Vilde i Tomares

Spania

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.