9:00 02nd oktober 2019

Derfor valgte jeg select high school

Det er rundt fire uker siden jeg ankom Newburyport, Massachusetts, og jeg stortrives allerede. Vertsfamilien min er skikkelig grei, og alle folkene jeg har møtt så langt er veldig hyggelige. Skolen startet for en uke siden, og jeg liker hvordan ting fungerer her. Det er annerledes, men det funker.

Skolen min heter Newburyport High School og det er mellom 700-800 elever som går her. Dette var noe jeg tok under betraktning når jeg valgte hvilken skole jeg ville gå på. Jeg reiser med Select-programmet til Explorius, og tenkte å fortelle litt mer om det og om hvorfor jeg valgte å dra til Massachusetts.

Select-programmet

Jeg valgte Select-programmet fordi jeg ville være sikker på at jeg fikk tysk som et fag på skolen. Av alle skolene jeg kunne velge mellom var det cirka 1/5 som tilbydde tysk. Det sier litt om hvor liten sjansen er for tysk hvis du havner på en tilfeldig skole.

Det var veldig enkelt å navigere seg frem på nettsiden, og når jeg først fikk muligheten til å velge så kunne jeg filtrere så mye mer. Jeg kunne velge skoler ut ifra hvilken type skole det var, om den var privat, offentlig eller internat. Jeg kunne åpenbart velge etter plassering, men også etter fag, sport, aktiviteter og klubber. Jeg tok faktisk været under betraktning, med tanke på orkaner. Til slutt endte jeg opp med Newburyport High School i Massachusetts.

Select-programmet er dyrere enn Classic-programmet til Explorius, men hvis det er fag du absolutt trenger eller om du vil velge mest mulig selv så anbefaler jeg Select på det sterkeste.

 

Hvorfor jeg valgte er utvekslingsår i Massachusetts

Av alle statene jeg kunne velge mellom så virket de ved vest- og østkysten mest interessante for meg. Jeg har hørt litt om New England fra før gjennom skolen o.l. og fant ut at dette passet meg best. Og når jeg tenker meg om så vet jeg ikke om mange som har vært på utveksling her.

Massachusetts er kanskje ikke en av de største statene i areal, men den er fylt med viktige historier og utmerkelser. Du har kanskje hørt om the Boston Massacre eller Boston Tea Party. Sport er veldig stort her, som i alle andre stater, men både basketball og volleyball ble oppfunnet i Massachusetts. Boston er også hjemmet til baseballaget Boston Red Sox. Staten tar utdanning veldig seriøst med gode universiteter og colleges, som Harvard University. Sykehuset i Boston er også et av verdens beste.
Du får ikke det typiske klimaet i Massachusetts som den på vestkysten. Her jeg bor får jeg oppleve alle årstidene. Slalåm og langrenn er faktisk populære idretter. Det sies også at høsten her er en av de fineste i hele USA, så den gleder jeg meg til.

Hvis du har noen spørsmål angående utveksling i USA så er det bare å kontakte meg!

Send meg en DM på Instagram: vildesjoevold
Eller add meg på Snapchat: sjovold02

Hilsen Vilde

 

Vilde blogger fra Massachusetts i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til Massachusetts? Med Explorius kan du velge skole i USA. Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Vilde i Massachusetts

USA

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.