9:00 25th juli 2019

Tiden før utvekslingsåret i Colorado

Hei! Jeg heter Sala og skal på utveksling til Fort Collins i Colorado. Jeg drar om under to uker, så jeg tenkte å skrive litt om tiden nå før avreise.

Jeg hadde forventet å være ganske nervøs innen nå, med tanke på alt jeg forlater her i Norge og alt det ukjente som venter meg i USA, men hittil har ikke nervene truffet meg i det hele tatt!

Selvfølgelig kan det hende jeg blir mer nervøs enda nærmere avreisedato, men så langt gleder jeg meg bare. Dette kan nok være fordi jeg har vært veldig heldig og fått en fantastisk vertsfamilie som jeg allerede har snakket mye med.

Får unnagjort alt det «norske»

Den siste tiden har jeg prøvd å nyte noen av tingene jeg har muligheten til her i Norge, men ikke nødvendigvis i USA. Den største delen av dette er selvsagt å tilbringe så mye tid som mulig med familie og venner. Jeg vet jeg kommer til å savne dem, men jeg må bare huske at denne opplevelsen vil være verdt det uansett.

Jeg prøver også å sette mer pris på mer hverdagslige ting Norge tilbyr. Dette er for eksempel muligheten til å komme meg omtrent hvor jeg vil uten å være avhengig av å bli kjørt av andre. I USA, og i byen jeg skal til, er det et mye mindre utvalg av offentlig transport og man kommer ikke langt uten bil. Heldigvis får jeg vertssøsken som kan kjøre!

Noe jeg vet jeg kommer til å savne er den norske maten. Jeg nyter melkesjokolade, leverpostei, makrell-i-tomat, vafler og norske jordbær så ofte jeg kan. Selvfølgelig gleder jeg meg masse til å prøve ny amerikansk mat, så jeg får heller fokusere på det store utvalget jeg vil få tilgang til der.

De siste forberedelsene

Jeg har lenge visst at jeg skal på utveksling og har dermed hatt god tid på å forberede meg. Likevel er det fortsatt noen ting som må gjøres, og den største delen av dette er selvfølgelig pakking. Jeg prøver å pakke smart, og tar bare med det jeg virkelig føler jeg trenger. Jeg kommer uansett til å kjøpe masse nytt, spesielt fordi jeg skal til USA med supre shoppingmuligheter.

Jeg skal også prøve mitt beste å ikke fylle kofferten min helt full med klær osv., slik at jeg har god plass til sjokoladeplater! Kanskje sparer jeg også litt plass i tilfelle det blir tid til shopping på Soft Landing Camp i New York.

Evig takknemlig for denne muligheten

Jeg prøver så godt jeg kan å vise hvor takknemlig jeg er for den fantastiske muligheten til å dra på utveksling. Dette både ovenfor foreldrene mine og Explorius. Explorius er veldig hjelpsomme gjennom hele prosessen, og spesielt med de «kjedelige» forberedelsene som å skaffe visum osv.

Selv om jeg sikkert vil ha dårligere perioder i løpet av året hvor jeg savner familie og venner i Norge, er jeg helt sikker på at jeg vil ha det beste året hittil i livet mitt. Husk at utvekslingsåret kun blir så bra som du selv gjør det til!

Hilsen Sala

Sala blogger fra Colorado i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til Colorado? Med Explorius kan du velge område i USA. Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Sala i Colorado

USA

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.