9:00 03rd april 2018

Spring break og påskefeiring

I Spring Break fant på ulike ting i nærområdet. Den første helgen tok vi det med ro her hjemme. Uken besto av familiemiddager, små utflukter, shopping og overnatting.

Fra tirsdag til onsdag overnattet jeg hos en utvekslingsstudent fra Brasil som jeg har blitt kjent med siden hennes koordinator er min vertsmor. Vi så Grease og hadde en veldig lang og koselig samtale før vi la oss.

Gode samtaler er noe jeg har lært meg å sette ordentlig pris på i løpet av tiden min her i Michigan. Mye fordi det har vist seg å være vanskelig å finne en amerikaner du kan ha en dypere samtale med.

Fra onsdag til torsdag hadde jeg og Phufa, min Thai-søster, overnattingsbesøk av ei dansk og ei thai utvekslingsstudent som vi går på skole med. Vi var først i bowlinghallen, og så dro vi til et sted der det var karaokekveld. Dessverre var jeg ikke helt i form, så jeg fikk ikke så mye utav kvelden, men ifølge vertsmor, skal vi tilbake dit før jeg drar hjem igjen til Norge. På torsdag formiddag lagde vi tre ulike Thai-retter. Fordelen med å bo sammen med en annen utvekslingsstudent er at jeg får oppleve både den amerikanske kulturen og den thailandske kulturen.

På torsdagen startet påskeforberedelsene med farging av egg. Lørdagen brukte vi til siste innkjøp for søndagens påskemiddag. Søndagen tilbrakte vi med vertsmor sin eldste sønn. For å lese mer om påsken min, sjekk ut innlegget Påskefeiring.

Påskefeiring

Samtidig som jeg har hatt Spring Break, har moderlandet feiret påske. Norge er nok det landet som har aller flest helligdager/fridager i forbindelse med denne høytiden. Her i USA er kun Langfredag, kalt Good Friday, og 1. Påskedag, kalt Easter Sunday, fridager.

Palmesøndag, Skjærtorsdag, Påskeaften og 2. Påskedag er anerkjent som kristne helligdager. I Norge er Palmesøndag og Påskeaften heller ikke nasjonale fridager, men markeres på en eller annen måte av mange. Skjærtorsdag, Langfredag, 1. Påskedag og 2. Påskedag er derimot, i Norge, nasjonale fridager.

Dagen før Langfredag, eller Good Friday, passet vi på vertsmor sitt fire år gamle barnebarn. Sammen med han farget vi egg. Jeg er vant til å bruke utblåste egg. Her er det vanlig å bruke hardkokte egg. Mange bruker visstnok også de fargede eggene i salater, på brødskiver eller i annet mat. Vi brukte noen av eggene i salaten til Easter Dinner. Litt skuffende, men som antatt, hadde ikke fargen gått gjennom eggeskallet.

Vertsfamilien min og jeg feiret kun Easter Sunday. Siden påsken er en familiehøytid, tilbrakte vi dagen sammen med en av vertsmors sønner og hans familie. Vi brukte hele formiddagen til forberedelser. Vi forberedte blant annet en stor skinkestek, ovnsbakte poteter, og salat. Til dessert hadde vi banankake.

Etter middag var det duket for dagens høydepunkt; egg jakt. Påskeharen hadde nemlig gjemt 36 små egg rundt om i huset. I utgangspunktet skulle jakten foregått ute, men det tillot ikke været. Inni disse små eggene var det sjokolade og andre søtsaker, leker og penger. Jakten ble avsluttet med at alle under 18 fant hver sin «Easter Basket». En slik kurv tilsvarer våre større påskeegg.

Hilsen Nathalie

Nathalie blogger fra Michigan i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til USA? Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Nathalie i Michigan

USA

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.