9:00 27th desember 2017

Min amerikanske jul

Et av høydepunktene for en utvekslingsstudent i USA er nok det å få oppleve julen på ekte amerikansk vis. Denne høytiden er også den som flest vil beskrive som utfordrende. Akkurat slik var det for meg også.

Uka før Christmas Eve og Christmas Morning var det mye som måtte gjøres.
Jeg og Phufa fikk besøk av to andre utvekslingsstudenter; Freja fra Danmark og Sara fra Spania. I utgangspunktet skulle vi bake noe fra alles hjemland, men vi endte opp med kun å bake norske kakefigurer. Det viste seg også at vertsforeldrene mine hadde et ønske om at jeg skulle lage Pasta Carbonara, min italienske spesialitet, som for øvrig er én av de veldig få matrettene jeg faktisk kan lage. Siden hornsalt kun selges i Skandinavia måtte vi bruke bakepulver i kakefigurene. På grunn av det ble de litt tørrere og litt smakløse i forhold til hva de egentlig skal være. Jeg har snakket med flere som har erfaring med julefeiring i det store utland, og alle sier at det skal veldig mye til for at julekakene skal smake som de gjør i Norge.

Jeg har også tatt vertsfamilien min gjennom de obligatoriske julefilmene; Hjemme Alene 1 og 2, Love Actually og The Holiday. Vertsfamilien min har selvfølgelig sett begge Hjemme Alene filmene, men det hadde ikke Phufa da dette var hennes første jul! Hverken vertsfamilien min eller Phufa hadde sett Love Actually før, men jeg antar at dette både var første og siste gangen de kommer til å se den. De var relativt enige om at den var litt i overkant «inappropriate». Jeg viste dem også The Holiday som fikk et mye bedre utfall!

Lille julaften brukte vi til å pakke inn de siste julegavene, til å bake de siste kakene og til å dekorere et pepperkakehus. Jeg og Phufa var ferdig med alle våre gaver, så vi hjalp vertsmor med å pakke inn hennes resterende gaver. Og det var ikke rent få gaver vi pakket inn! Vi satt oppe til langt på natt (nærmere halv 5 om morningen) før vi gikk å la oss. Jeg tok meg også en joggetur, men siden det var så fryktelig kald ute, ble den relativt kort.

Julaften, «Christmas Eve», brukte jeg hovedsakelig til å prøve og finne litt julestemning. Jeg så alt som er å se; Kvelden før Kvelden, Grevinnen og Hovmesteren, Tre Nøtter til Askepott, Reisen til Julestjernen og Jul i Svingen. Selv ikke de jeg klassifiserer som de ultimate julesangene hjalp; Carol of the Bells, O Helga Natt og Deilig er Jorden. Litt slutt måtte jeg innse at den gode, fredfulle julestemningen ville utebli fra årets julefeiring. På ettermiddagen Skypet jeg med pappa, Kristina og Rebecca. Siden de feiret jul oss min onkel sammen med hans familie og bestemor, fikk jeg muligheten til å snakke litt med dem også. På kvelden dro vi til min vertsmors tante på julekoldtbord. Og på ekte Amerikansk vis var kveldens underholdning «American Football» på TV. Da vi kom hjem igjen gjorde vi alt klart for morgendagen og satte klar kjeks og melk til julenissen og gulrøtter til reinsdyrene hans:)

På «Christmas Morning» sto vi tidlig opp for å spise julefrokost med vertsfars tre barn. Til frokost hadde vi blant annet pannekaker, French toast, hash browns, to ulike typer pølse og bacon. Da vi hadde spist frokost var det tid for høydepunktet i alle Amerikanske hjem denne dagen; åpning av gaver. Her var julegaveutdelingen litt mer rotete og effektiv enn den jeg er vant til. Her åpnet gjerne tre personer gavene sine samtidig i stedet for én og én. Jeg fikk flere gaver enn jeg hadde forventet! I tillegg til at jeg hadde fått tilsendt gaver fra venner og familie i Norge, fikk jeg også mange gaver av vertsfamilien min! Jeg fikk blant annet klær, bøker, gavekort og Michigan suvenirer. Litt kjipt var det at en pakke fra Norge med flere gaver ikke kom frem i tide. Forhåpentligvis kommer den i løpet av uka. Da vi var ferdig med gavene fikk vi litt tid til å se gjennom alt vi fikk før vi dro til min vertsmors eldste sønn. Her fikk vi servert en julemiddag som minnet litt mer om den norske julemiddagen. Vi hadde også med julegaver til vertsmor sine barnebarn. Et av barnebarna hennes fikk en stor garasje som jeg endte opp med å bygge for han.

Oppe til høyre ser dere den fine kattepysjamasen jeg ga til vertsfaren min til jul! Han ble veldig fornøyd med gaven:))


Jeg er veldig glad for at jeg har fått oppleve en ekte amerikansk jul, men jeg foretrekker nok den norske julen!

– Nathalie

Nathalie blogger fra Michigan i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til USA? Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Nathalie i Michigan

USA

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.