9:00 30th mars 2016

Påske på amerikansk vis

Det er en veldig god følelse å se at det blir lysere om morgenen mens solen varmer litt ekstra og grønne blader rasler i trærne
Våren gjør noe med humøret og motivasjonen, for selv om jeg er i USA og skolen er litt lettere enn hjemme, så trenger man fortsatt motivasjon til å fungere godt i hverdagen. Utveksling handler jo ikke alltid om nye opplevelser. Hverdagen er mest sannsynlig annerledes enn hjemme, men du kommer fort i rutiner etter noen uker, og hverdagen blir bare hverdag og ikke en skattkiste av nye ting. Men det er ikke en unnskyldning til og ikke utforske vertslandet når du har fri.

I midten av mars, en uke før Norge fikk påskeferie, tjuvstartet vi. Og i USA kalles det springbreak
Så i løpet av min springbreak så var jeg så heldig å få være med min lokale koordinator og hennes familie til Tacoma, Washington. Hun ble nettopp bestemor og skulle se barnebarnet sitt for første gang, og han var så søt! Så det ble litt barnepass og bleieskifting, men hva gjør det når man får passe på en så nydelig liten baby! Vi fikk også muligheten til å reise rundt i området, som minnet meg veldig mye om Norge med grantrær, bratte bakker, snø og kald luft.

Det ble jo selvsagt en liten tur til Seattle også når jeg var så nærme
Vi besøkte et kjent marked som heter Pike Place Market. Her hadde de mange boder med mye spennende å se på. Lokal mat som fisk, hjemmelaget syltetøy, honning, grønnsaker og frukt. De solgte også friske blomster og mange andre småting. Det ble også en tur til landemerket «The Spance Needle» og en butikk som hette «World Market». Her har de mat fra mange ulike land og jeg lette febrilsk etter fra Norge. Det eneste jeg fant var flasker med VOSS vann, så ble dessverre litt skuffet der, men fant mye spennende fra andre land da J Jeg fikk også litt norsk påsketradisjon da vi reiste på slalåm i Washington. Og ikke viste jeg hvor mye jeg savnet snøen før jeg kjørte ned den første bakken og fikk frisk luft i ansiktet.

Denne uken var det påske og selvsagt feiret på amerikansk vis
Vertsmor var litt forundret da jeg spurte om hun ikke kunne ta meg med på påskeeggjakt, men da jeg sa at jeg ville ha det som en amerikansk opplevelse var hun ganske så kjapp med å planlegge påskehelgen. Så da ble det påskeeggjakt på meg og grilling i strålende vær! I Oklahoma begynner det å bli ganske varmt om dagen, og kan komme opp i 20-27 grader midt på dagen. Ikke mye klage å høre fra én bleik Skandinaver for å si det slik.

Håper dere i Norge har kost dere i påskesolen med appelsiner og kvikklunsj for neste år er jeg tilbake med langrennsskiene mine og topplue, klar for alle påsketradisjonene Norge har å by på.

Helene

Vilde i Mississippi

USA

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.