9:00 25th oktober 2019

Homecoming i USA

Heiia!

Hva er vel mer amerikansk enn homecoming? Det er definitivt noe av det mest amerikanske jeg har opplevd så langt.

Uka alle på skolen har snakket om siden skolestart kom endelig, nemlig homecoming! Det var utkledning gjennom hele uka, mye fokus på homecoming court og en annen utrolig artig tradisjon vi ble introdusert for, kalt «rolling». Homecominguka ble avsluttet med parade og amerikansk fotballkamp.

«Indians Got Da Beat!!!»

I god tid før uka kom startet vi med planlegging av antrekkene våre for hver dag. Årets tema var “Indians Got Da Beat!!!”

Monday – Beat the Blues – Pajama day

Tuesday – Beat the Heat – Hawaiian day

Wednesday – Beat the Odds – Superhero day

Thursday – Beat the Clock – Decade day

Friday – Beat the Patriots – Spirit day

Det var altså mange artige antrekk, og mye bilder som ble tatt.

Homecoming uka på skolen min innebar ikke noen dans, men det var allikevel mye fokus på homecoming court og homecoming queen. 11 jenter ble stemt på for homecoming court og de valgte seg en eskorte. Det var veldig spennende hvor høytidelig de tok alt dette. Det var noe vi virkelig merket når det var tid for å stemme på homecoming queen også. De hadde et ordentlig seriøst system for dette, med gamle originale stemmemaskiner.

Rolling

Den utrolig artige, og jeg vil påstå veldig amerikanske, aktiviteten vi ble introdusert for var altså «rolling». Dette var rett og slett en krig mellom juniors og seniors, som gikk ut på å kaste dopapir på hus til andre juniors eller seniors. Jeg har aldri vært borti noe lignende! Mitt eneste møte med dette tidligere må være gjennom TV. Hver dag våknet vi opp og sjekket ut vinduet nesten umiddelbart for å se om vi var blitt et offer.

De første dagene så vi veldig heldig ut, men på torsdag våknet vi til en hvit hage. Det var papir overalt!

Pow wow, parade og fotballkamp

Torsdag kveld var det tid for pow wow. Alle fra homecoming court fremførte danser de hadde øvd inn og deretter måtte de gjennom en hinderløype hvor de ble veldig skitten, av bla. eddik, egg og maling. Når de kom seg gjennom var det bare for oss publikum å løpe, da de kom for å ta oss!

Uken ble avsluttet med kort skoledag på fredag før parade gjennom byen og fotballkamp på kvelden. Paraden besto av ulike flåter fra klubber på skolen, alle fra homecoming court i egne biler og tidligere homecoming queens. I pausen på kampen ble det også avslørt hvem som var kåret til årets homecoming queen.

Alt i alt var dette som dere sikkert forstår en veldig innholdsrik uke. Det var mange opplevelser som alle rett og slett føltes veldig amerikanske.

 

Emilie blogger fra Georgia i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til Georgia? Med Explorius kan du velge område i USA. Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Emilie i Georgia

USA

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.