9:00 16th april 2020

Fotballsesongen har startet!

Heii! Nå har jeg tilbringt mange måneder her i Georgia, USA. Helt siden ankomst har jeg ventet på at fotballsesongen skulle begynne, og i januar kom endelig tiden for å spille fotball med de andre jentene på skolen! Dette har endret hverdagen en del, da det er en veldig stor del av livet nå. Derfor tenkte jeg å fortelle litt om sportshverdagen:)

Forberedelser

Jeg har hele dette året spilt litt fotball med noen venner, men reglene i området mitt sier at vi ikke kan trene fotball med fotballtreneren før midten av januar. Vi startet derimot i desember med «conditioning», noe som bare gikk ut på løping og litt styrketrening. Det var uvant for meg å dra på trening med laget uten å spille fotball, men veldig artig å oppleve hvor seriøst de egentlig tar de ulike skolesportene. Flere dager i uken møttes vi for trening, men helt uten å ha en fotball til stede.

Størrelsen på laget er mye større enn noe lag jeg har spilt på hjemme i Norge. Vi er mer enn 40 jenter på laget, og alle møter også opp til trening. Dette er fordi vi har regler på laget som innebærer å løpe seks runder rundt banen om man går glipp av en trening. Dette tror jeg personlig virkelig hjelper i forhold til oppmøte på trening, i tillegg til at det er veldig praktisk å ha trening rett etter skoletid.

Lagkamerater

Allerede tidlig merket jeg hvor bra skolespiriten er på high school her, men det må sies at når man er en del av et lag tas dette opp til et nytt nivå! Vi tilbringer nå tid sammen nesten hver eneste dag, med enten treninger eller kamper. Det er også slik at hver kampdag møtes vi før skolen for å spise frokost sammen for å bygge lagfølelsen:)

Når man spiller på et lag blir man jo automatisk bedre kjent med lagkameratene, og jeg har fått flere nye venner i alle aldre etter sesongen startet. Da vi får tilbringe såpass mye tid sammen med laget, er det jo helt perfekt med venner på laget som deler den samme interessen som meg.

Engasjement

 

Fotball er jo definitivt ikke den største sporten omkring her, men allikevel er jeg overrasket over engasjementet fra folk. Det blir alltid kunngjort på morgenen når vi har kamp den ettermiddagen, og derfor er det slik at etter hver eneste kamp får jeg flere spørsmål om hvordan kampen gikk. Dette er jo artig!

Nesten hver eneste kamp blir filmet og vi har også foreldre som tar bilder i løpet av kampene. Jeg må si at jeg har aldri hatt så mange bilder av meg på fotballbanen som jeg har fra bare starten av sesongen her.

Alt i alt kan dere sikkert forstå at jeg er veldig glad for at sesongen endelig har startet. Det har ført til at jeg har blitt bedre kjent med flere andre fotballjenter, og vi har allerede skapt mange minner sammen!

 

Emilie blogger fra Georgia i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til Georgia? Med Explorius kan du velge område i USA. Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Emilie i Georgia

USA

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.