9:00 22nd January 2020

5 grunner til å velge Georgia, USA

Hei!

Nå har jeg passert over halvveis av tiden jeg skal være her på utveksling i Georgia, USA. Jeg har hatt det helt fantastisk frem til nå og en del av dette er takket være at jeg havnet i nettopp Georgia.

Jeg skal fortelle dere noen gode grunner til å velge å dra til akkurat Georgia på utveksling.

Temperatur

For en som kommer fra Norge må jeg virkelig si at været her er noe helt annet enn hva jeg er vant til. Når jeg ankom før skolestart var det opptil 40 grader her. Noe som kunne føles litt vel varmt, men jeg vil påstå jeg tilpasset meg dette raskt. Det er jo ganske fantastisk med sommertemperaturer nesten hele året spør du meg.

I julen hadde vi rundt 20 grader flere dager, og selv om det var rart uten snø så var det artig med en annerledes jul. Noen få dager har det vært nede mot 0 grader, men dette er da egentlig ikke kaldt det heller.

Menneskene

Jeg tror ikke jeg kan få forklart godt nok hvor stor forskjell jeg føler det er mellom menneskene her og hjemme i Norge. Folk er veldig åpne og dette hjalp meg å føle meg velkommen i starten. Det er jo nesten galskap hjemme i norge hvis man snakker med noen man ikke kjenner, for eksempel på bussen. Her er det mer andre veien, fordi her snakker alle med alle.

Selv om dette er uvant, er det også noe jeg virkelig liker. Det gjør det veldig mye enklere å bli kjent med nye mennesker.

Small towns

Jeg har inntrykk av at Georgia er full av «small towns», slik at sannsynligheten er stor for å havne i en liten by. Noe som rett og slett er perfekt spør du meg. Dette er steder hvor nesten alle kjenner alle, og det kan være til hjelp i starten at såpass mange er klar over at du er ny i byen og på skolen.

Det er noe veldig unikt med kulturen i slike små byer, som jeg virkelig ikke kan forklare på noen annen måte enn nesten som en stor familie.

Historie

Georgia har veldig mye historie knyttet til seg, og jeg har allerede lært mye ved å se ulike steder. Det kan være fine turer å ta også, til for eksempel Savannah. Jeg hørte mye spennende historie når jeg reiste en tur til Savannah. I tillegg er det litt artig når jeg lærer amerikansk historie på skolen, og flere hendelser har skjedd steder jeg har vært!

Flere «hotspots» i nærheten

Det må også sies at om man drar til Georgia er det mange ulike reisemuligheter, hvor man kan ende opp med å se noen kule steder. Både Atlanta og Savannah er to byer det kan være kult å se. I tillegg er man relativt nært Florida, slik at muligheten for å dra dit er jo der.

Sist men ikke minst vil det alltid være mulig å dra til en og annen fantastisk strand mens man er her. De har virkelig noen utrolig fine strender rundt omkring.

Her fikk dere 5 gode grunner til å velge utveksling i Georgia. Samtidig må jeg si at når alt kommer til alt, så handler det ikke så mye om hvor man ender opp, men hvilke mennesker man ender opp med å møte og hva man selv gjør ut av året:)

Emilie blogger fra Georgia i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til Georgia? Med Explorius kan du velge område i USA. Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Emilie i Georgia

USA

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.