9:00 11th februar 2020

Hverdagen min i USA

Mitt navn er Elisabeth og jeg er på utveksling i OregonUSA. I dette blogginnlegget skal jeg fortelle om hverdagen min her i Amerika.

Det er ganske lett å glemme før man drar på utveksling at det blir hverdag etterhvert, men selv om det kanskje er en hverdag, så er det for meg ganske forskjellig fra hva jeg selv er vandt med.

Skole

En vanlig dag for meg begynner selvfølgelig med å gå på skolen . Jeg vet at en del kanskje er nysgjerrig på om det er en hardt eller enkelt å gå på skolen. Svaret på det avhenger veldig fra stedet du bor og hvilken skole du går på.

Selv vil jeg si at skolen min ikke stiller høye krav, de krever bare at alt blir levert tidsnok og da ender jeg opp med god karakter. Fagene jeg har på skolen er det samme nesten hver dag og hver klasse varer i en time ca. Som mine valgfag har jeg precalculus, biologi, kjemi og i tillegg har jeg kondisjon og vektløfting som et fag.

Det å bryte opp den normale hverdagen i Norge og komme hit for å gjøre noe helt anna er et valg jeg ikke angrer på i det hele tatt.

Første året på videregående var jeg veldig skolelei og motivasjonen min var egentlig dette året her som jeg hadde i vente. Selv om jeg nå er halvveis er hverdagen fortsatt spennende og jeg trives utrolig mye. Motivasjonen min på skolen er mye bedre og jeg tror det vil hjelpe på når jeg kommer hjem og skal fullføre videregående i Norge.

Idrett

Etter skolen så har jeg som oftest trening. Jeg bestemte meg nemlig for å prøve meg på basketball, noe helt nytt og noe som ikke er vanlig i Norge. Helt ærlig må jeg si at jeg trodde jeg hadde en viss aning hva basketball var, men etter å ha spilt basket i snart 4 måneder vil jeg si at det vi kaller basketball i gymmen på skolen burde ikke være lov til å kalles for basketball. Det er mye regler og jeg var litt frustrert i starten da jeg var ganske forvirret på bana, men det har blitt mye bedre.

Basketball sesongen er snart over og jeg skal hoppe rett ut i friidrett som jeg heller aldri har prøvd før, noe som jeg må si jeg gleder meg til.

Tid med vertsfamilien min

Etter en 2-3 time trening drar jeg så hjem. Kvelden min går som oftest til å tilbringe tid med vertsfamilien min. Jeg har et veldig godt forhold til dem og de sier at jeg hører til i familien, noe jeg selv også føler. Noen ganger har jeg lekser men det er veldig sjeldent at jeg må sitte lenge med skole, som jeg er ganske takknemlig for.

Hverdagen min er ganske innholdsrik og det er lettere å våkne opp å gå på skole her. Det gir meg mye energi i stedet for å tappe meg. Så jeg anbefaler virkelig det å dra på utveksling, for det er noe som bryter deg ut av den norske boblen og gir deg innsyn til hvordan noen i et helt annet land lever sin hverdag.

Takk for at du leste reisebrevet mitt!
Hvis du har lyst å følge min reise nermere så kan du følge meg på instagram @elisabeth_lie. Det er bare å stille spørsmål hvis du selv tenker å dra på utveksling.

Elisabeth blogger fra Oregon i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til Oregon? Med Explorius kan du velge område i USA. Søk i dag for å starte søknadsprosessen!

Elisabeth i Oregon

USA

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.