9:00 16th januar 2020

Tips til deg som skal på utveksling

Hei!

Mitt navn er Annbjørg, og jeg har nå vært på utveksling i MichiganUSA i fem måneder. Gjennom både reisen hit og oppholdet her borte, har jeg så langt lært mange ting som jeg kanskje ikke tenkte på før jeg dro. Dermed tenkte jeg at dette hadde vært ett supert innlegg for dere fremtidige utvekslingsstudenter!

Pakking

Når det kommer til pakking av koffert/kofferter, så jeg mange variasjoner i løpet av Soft Landing Campen i New York.

Mitt første tips er å pakke så lite som mulig, men samtidig huske å ta med det viktigste. En av mine feil når jeg dro var at jeg faktisk tenkte for mye på hva som var tillatt til å gå med på skolen, at jeg dessverre dro fra noen av favoritt genserene mine som jeg har savnet i flere måneder nå.

Viste seg når jeg kom bort hit at skolen min ikke tar kleskodereglene seriøst i det hele tatt, og man kan omtrent gå med hva man vil (dette er derimot veldig forskjellig fra skole til skole, så er forsåvidt bedre å gå ut fra at de er strenge, enn motsatt).

En av mine mer stoltheter når det kommer til pakking var at jeg vakuumpakket klærne mine. Planen var egentlig i starten å ikke ta med, for eksempel, en tykk ullgenser som mormor har strikket til meg. Ting som dette tar utrolig stor plass i kofferten, men ved hjelp av vakuumposer så tar dette utrolig lite plass. Poser som dette kan bli kjøpt på Clas Ohlson.

Forhåpninger

Før jeg dro på utveksling hadde jeg alle planene klare til hva jeg ønsket å bruke fritiden min på her i USA. Sport, sport, og mer sport. Mer nøyaktig volleyball, cheerleading og lacrosse. Dette er former for idrett jeg ikke har mulighet til å drive med der jeg kommer fra i Norge, og jeg var overlykkelig for at jeg endelig kunne prøve noe nytt.

Det jeg dessverre ikke viste før jeg dro var at skolen jeg kom til å gå på satser stort innenfor nesten alle sportsgrener (da mener jeg forsåvidt alle, utenom jentelacrosse. Til og med bowlinglaget er statsmestere!).

Dermed har de tryouts for alle høstsportene skoleåret før, noe som gjorde at det ikke var mulig for meg å bli med på noen av høstsportene. Det er også over 2000 elever på skolen min, noe som gjør det vanskelig å komme med på lagene.

I tillegg til at det er utrolig vanskelig å komme med på lagene på skolen min her i USA, endte jeg opp med vertsfamilieskifte etter en måned. Dette er noe som kan skje, og det er viktig å si ifra hvis vertsfamilien din ikke er en god match.

Den nye familien min derimot har ikke noe mulighet til å hente meg etter treninger, klubber e.l. Dermed har jeg ikke muligheten til å bli med på noe av de sosiale tilstelningene som skolen har. Dette er jo selvfølgelig utrolig trist for meg, men det er fortsatt en stor opplevelse å være her borte i USA. Man får fortsatt oppleve mye annet, selv om det ikke nødvendigvis er skolerelaterte ting.

Si «JA»!

Jeg kan med en gang si at det er slitsomt å være en utvekslingsstudent. Det er ikke noe å skjule. Noen har det mer slitsomt enn andre i forhold til tilpassing og lignende.

Noen dager frister det mye mer å ligge på rommet og se på Netflix, enn det gjør å bli med vertsfamilien på matbutikken, eller å gå en tur med hundene. En dag innimellom er det selvfølgelig greit, men dette er et år du kommer til å huske for resten av livet, med mindre du bare ligger inne og ikke tar del av noe.

Har du muligheten til å bli med på en sport, bli med på en sport! Har du muligheten til å bli med i en klubb, ja så bli med i en klubb! Si ja til å bli med til matbutikken, eller gå tur med hundene.

Dette er et utroig lærerikt år, så ikke gå glipp av noe du har muligheten til å gjøre! Plutselig har vertsfamilien din bestemt seg for å dra innom den lokale bakeren på veien hjem fra matbutikken, eller stoppe på Chick-fil-A. Du har ikke lyst til å gå glipp av dette!

Selv om ikke ting alltid blir som forventet her borte, betyr det ikke at utveksling er noe du burde stå over. Ikke vær redd for å ta en sjanse og dra på ett eventyr for livet!

Har du lyst til å følge med videre på utvekslingen min, kan du følge med på mine sosiale medier:
Snapchat: annbjorglm
Instagram: annbjorglm

Ikke nøl med å ta kontakt hvis du har noen spørsmål!

Hilsen,
Annbjørg

Annbjørg blogger fra Michigan i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til Michigan? Med Explorius kan du velge område i USA. Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Annbjørg i Michigan

USA

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.