9:00 09th september 2019

Soft Landing Camp i New York

17. august 2019 startet ett av livets mest spennende eventyr;  mitt utvekslingsår. Sammen med fire andre studenter, reiste jeg fra Gardermoen til Newark airport, ved New York, hvor vi skulle få fem dager i NY (3 dager fylt med opplegg). Lite viste vi om både kultursjokket og menneskene vi hadde i vente.

Vi var noen av de første studentene som ankom hotellet, noe som var kjempedeilig da vi kunne bruke fritiden ved bassenget, slappe av og bli kjent med hverandre. Etter dette gikk resten av kvelden for det meste til å møte de andre studentene og få enda en porsjon med informasjon fra lederne.

Dag 1

Den første dagen i New York var lang, men spennende. For å si det mildt. Jetlag, eventyrlyst og kultursjokk er en spesiell kombinasjon. Dagen startet med et nytt informasjonsmøte hvor vi gikk igjennom basic regler og nyttig informasjon for det kommende utvekslingsåret.

Etter møtet dro vi inn til Manhattan, hvor vi kjøpte oss lunsj og spiste i Central park. Her kunne de som ville spille fotball, volleyball, frisbee eller lignende. Sola skinte sterkt, og det var en sterk kontrast fra Norge hvor det var 14 grader og regn dagen før.

Etter lunsj fikk vi møte tourguiden vår som viste oss store deler av Upper Manhattan. Dette var steder som Trump Tower, New York High line, Rockefeller Center, Greenwich, The Vessel og Friends-bygningen. Sightseeing var en kjempefin måte på å bli kjent og lære mer om byen. Slutten av dagen besto av et par timer fritid, hvor det også var mulig å betale inngang for «Top of the rock».

Dag 2

Den andre dagen i New York startet med skuespill og informasjon fra lederne på campen. Målet var å løse ulike saker som har oppstått på tidligere utvekslingsår, og dermed hjelpe til med å finne gode løsninger for dem. Etter at vi var ferdig med dette, gikk turen ennå en gang inn til New York, hvor vi først spiste lunsj på den kjente Grand Central terminal.

Deretter startet dagen for fullt. Vi dro videre til Little Italy og deretter China Town, noe som skilte seg veldig ut fra de andre stedene vi hadde vært i New York. Guiden tok oss også med for å se Brooklyn Bridge, som virkelig var nydelig. Her tok vi også et gruppebilde med halvparten av alle som var på campen med oss. Vi var unormalt mange, så dessverre ble vi splittet i to grupper. Men det var uansett kjempekoselig!

Videre så vi World Trade Center og Ground Zero, før vi fikk hele tre timer med fritid hvor vi utforsket New York på egenhånd (noe som var kjempemorsomt). Vennene mine og jeg dro på shopping, spiste middag og hadde photoshoot i alle kriker og kroker vi kunne finne. Alle var kjempeglad i å ta bilder, så det var egentlig ingenting som passet oss bedre.

Dag 3

Den tredje fulle dagen koste de som ville seg på stranden, og resten av oss utforsket områdene rundt før vi alle dro til ett outlet kjøpesenter i nærheten. Rett og slett en dag med bare kos og chill, noe som var kjempe deilig.

Dag 4

Den siste dagen besto av farvel til de andre studentene. Det var ekstremt trist å si hade til dem alle, men vi var alle også veldig spente på å møte vertsforeldrene våre for første gang. Alle dro i ulike størrelser på grupper til flyplassen, avhengig av når flyet vårt gikk. Jeg skulle ta flyet til Grand Rapids, noe mange av de andre studentene også skulle. Vi fikk nesten hele flyet for oss selv, noe som var veldig morsomt.

Jeg savner allerede alle menneskene fra campen masse, men jeg vet at de koser seg med vertsfamiliene sine og at vi skal gjøre alt vi kan for å møtes igjen. Dagene i NY var en opplevelse for livet, og jeg er kjempe takknemlig for å ha fått muligheten til å oppleve dette.

Gjerne legg meg til på sosiale medier, hvis du har lyst til å følge med nærmere på utvekslingsåret mitt! Soft landing campen har også fått sin egen highlight som heter New York, på instagrammen min.

Instagram: annbjorglm
Snapchat: annbjorglm

Hilsen Annbjørg

 

Annbjørg blogger fra Michigan i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til Michigan? Med Explorius kan du velge område i USA. Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Annbjørg i Michigan

USA

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.