9:00 27th desember 2019

Det å bo i Michigan, USA

Som utvekslingsstudent i USA kan du ende opp med å komme til mange forskjellige steder. Personlig valgte jeg å dra med High School Classic-programmet til Explorius, noe som gjorde mulighetene og kontrastene store mellom stedene jeg kunne komme til.

25. april 2019 fikk jeg beskjed om at jeg var blitt plassert i en liten by kalt Hudsonville, 20 minutter unna Grand Rapids, Michigan. Omtrent hver stat i USA er som ett nytt land, og av alle disse «landene», endte jeg opp i Michigan. Mye har forandret seg siden jeg ble plassert i Michigan, og jeg bor ikke lenger i Hudsonville, men en by nærmere Lake Michigan som heter Holland. Staten derimot er den samme gamle.

Kontrastene mellom Norge og Michigan

Jeg kom til Michigan og så for meg en blanding mellom Norge og California. Kaldt, men amerikansk? Personlig visste jeg jo egentlig ikke noe særlig mer om statene i USA utenom California, Florida og New York. Viste seg at forventingene skulle snus brått på hodet.

Det aller første som skilte seg ekstremt ut sammenlignet med Norge var naturen og hvordan landskapet er formet. Det høres kanskje rart ut, men jeg ble rett og slett overrasket over hvor flatt det er her i vest-Michigan. Her borte er det heller ikke vanlig med kollektiv transport, og omtrent alle over 16 år kjører bil.

Dette er nok det mest frustrerende som utvekslingsstudent. Mange amerikanske vertsfamilier er ikke vandt til å måtte ta hensyn med å kjøre andre rundt enn seg selv, og dermed kan det være ett lite problem med å komme seg rundt iforhold til at det ikke er noe kollektivtransport.
Vest-Michigan er også veldig stolt over Michigansjøen og bruker dette som representant for staten deres, så de fleste tenker nok på denne sjøen når de snakker om Michigan.

Det samme gjelder antallet med kirker her borte. Jeg tror ikke det er en eneste vei her borte som ikke har en kirke, men det betyr ikke nødvendigvis at du trenger å være religiøs for å passe inn. Kirkene er mer ett sosialt sted hvor folk møtes for å «henge».

Michigan viste seg også å faktisk ikke være like kaldt som jeg fryktet. Generelt er været mer ekstremt her enn i Norge, men jeg vil si at det er en god del varmere her. Spesielt på sommeren.

Likheter mellom Norge og Michigan

En av tingene som er veldig interessant med å være her i Michigan er at det er ekstremt mange med norske eller generelt skandinaviske forfedre her, og mange lærere syntes det er kjempe gøy å høre om Norge.

Etter en måned her i USA endte jeg opp med å bytte vertsfamilie, og flyttet derfor til Holland. Holland har en «nederlandsk opprinnelse», som du kan høre på navnet, og har også dermed mer internasjonale/europeiske butikker. Her har de til og med en skandinavisk butikk hvor du kan få kjøpt seigmenn og norsk melkesjokolade, eller bestille kransekake, brunost og lignende.

Å være her i Michigan, USA er definitivt veldig annerledes fra Norge, og jeg er takknemlig for denne interessante opplevelsen!

Hvis du har lyst til å følge med på min utveksling i Michigan, gjerne legg meg til på snapchat eller instagram.
Snapchat: annbjorglm
Instagram: annbjorglm

Hilsen,
Annbjør

Annbjørg blogger fra Michigan i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til Michigan? Med Explorius kan du velge område i USA. Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Annbjørg i Michigan

USA

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.