9:00 22nd desember 2015

Finals week!

Skolen her i USA går ganske greit, men jeg har hatt litt vanskeligheter med å komme meg inn i skolen ettersom jeg byttet familie i slutten av september. Alle var kommet så godt inn i alle fagene og spesielt matten!

Jeg tar Algebra 2 og Algebra 2 har vært lett for meg og jeg har klart alt vi har gått igjennom ganske bra. Det de gikk igjennom før jeg kom derimot har jeg virkelig strevet med å komme inn i.
Den første prøven jeg hadde var selvfølgelig Algebra 2 og jeg er helt seriøs når jeg sier at jeg var på  nære på å gråte etter denne prøven. Jeg var frustrert, skuffet over meg selv for å ikke klare noe som skulle ha vært enkelt for meg. Læreren hadde to oppgaver fra det jeg har vært med på, noe som resulterte i at jeg gjorde kun to oppgaver. Dette var desidert den verste final prøven jeg hadde denne uken. Jeg er bare glad for at de restarter alle karakterene når vi kommer tilbake fra juleferie slik at jeg har en mulighet til å få bedre karakterer.
 
U.S History prøven var grei. Det var femti multiple choice spørsmål så denne prøven gikk det bra på. Jeg hadde fulgt godt med i timen her og lest gjennom alle kapitelene så jeg var i alle fall forberedt.
Tredje prøven var engelsk; Engelsk og U.S. history er på en måte en ‘pakke’ her på skolen min. Siden jeg tar begge fagene så blir dette noe de kaller Humanities. Det er ganske moro men mye teori. Bare for et par uker siden så hadde vi en simulasjon. Denne simulasjonen kalte de ‘the bill of rights convention’. Vi måtte kle oss pent hver eneste dag i en uke og vi hadde debatter forberedt. Vi stemte over om vi skulle endre forskjellige ‘Amendments’ (forskjellige deler i The Constitution).
Så tilbake til det jeg egentlig skulle fortelle om; finals i engelsk. De valgte å gjøre det enkelt i år så vi elever fremførte et dikt vi måtte kunne helt utenat. Vi måtte kle oss pent, huske diktet og ikke fremføre monotont, vi måtte dramatisere det er vel riktig å si. Dette gikk ganske greit og alle fikk det bra til! Det var moro å se på alle de andre elevene sine fremføringer!
Art Class så hadde jeg ingen prøve fordi her hjelper jeg en jente med ekstra behov, så har praktisk talt ikke faget selv. Jenta jeg hjelper var ikke en gang her denne dagen så jeg måtte gå å sjekke inn hos ‘attendance office’ og der satt jeg til de to timene som var satt av til denne finalen og gjorde absolutt ingenting.

I American Government hadde vi alle laget gruppevideoer en siste gang og vi så på disse mens alle de andre klassene hadde finals. Læreren vår her valgte å ikke gi oss en final på selve finals day, men ga oss heller take home essays. Disse var ganske enkle og vi fikk en uke på oss til å gjøre to av fire temaer han hadde gitt oss på et ark. I denne klassen får du så og si full score på alle papirer du leverer inn så lenge det er et svar under spørsmålet. Ganske enkelt.

Psychology var den aller siste finals jeg hadde. I likhet med matte så var det en del jeg ikke hadde vært med på så jeg måtte studere meg opp på et kapittel. Var faktisk det vanskeligste kapittelet i hele boken men jeg fikk det til! Psychology er den gøyeste klassen jeg har og klassen er skikkelig ivrige til å lære!

Hilsen Anna

Anna i California

USA

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.