9:00 07th October 2019

Min skolehverdag i Valencia

Hei hei! Etter nesten fire uker i Madrid kom jeg meg endelig til Valencia, hvor jeg skal tilbringe det neste skoleåret. Jeg kjenner at forberedelseskurset i Madrid ga meg en veldig enkel overgang til hverdagslivet som utvekslingsstudent i Spania, og ikke minst venner for livet. Jeg har ikke angret ett sekund på at jeg valgte å dra.

Da jeg ble hentet på togstasjonen av vertsfamilien min var jeg både nervøs og spent. Jeg visste at jeg bare måtte komme overens med dem fordi jeg skulle jo bo hos dem i 10 måneder. Heldigvis kom jeg godt inn i familien og de behandlet meg som en av dem fra første start. Det var liksom de små-tingene som å få ta mat fra kjøleskapet når jeg ville og ikke være redd for å stille spørsmål som gjorde at jeg følte meg ekstra hjemme.

Jeg og min brasilianske vertssøster ankom Valencia lørdag 7. september og første skoledag var allerede på mandag. Jeg har gått på skole i tre uker nå og om jeg skulle beskrevet det spanske skolesystemet med ett ord ville det nok vært «omfattende». Å komme fra videregående skole i Norge til bachillerato i Spania er en eneste stor kontrast. Air-condition er ikke-eksisterende og det er ikke noe som heter gruppearbeid eller ansvar for egen læring. Per dags dato er skoledagen slitsom fordi jeg forstår stort sett ingenting. Heldigvis merker jeg at jeg forstår mer og mer for hver dag som går, og jeg har tro på at jeg i løpet av noen måneder skal klare å forstå alt, og at skoledagene blir enklere.

Jeg har ni fag og det første trimesteret ser det ut som jeg kun kommer til å bestå engelsk og gym, som jeg hadde forventet. Nivået i både engelsk og gym er ganske lavt, så det er gøy å vise at jeg også er god i noe når jeg sitter som et spørsmålstegn i alle andre fag. Klassekameratene mine sirkler seg ofte rundt meg i det vi blir tilgitt engelskoppgaver og dersom jeg har på genser får jeg alltid spørsmålet: Er du kald? Uansett om jeg svarer ja eller nei sier de «du kan ikke være kald, du er norsk», så det synes jeg er morsomt. Yndlingsfaget mitt akkurat nå er økonomi fordi læreren min skriver alltid det han sier på tavla, og da kan jeg kopiere og oversette hjemme. Det er det eneste faget utenom engelsk og gym der jeg har noe å gjøre i timene.

Er det en ting jeg aldri klager på igjen, er det skolesystemet i Norge. Jeg setter veldig pris på idéen om at hver enkelt elev vet hvordan man selv lærer best.

Snakkes snart!

 

Ina blogger fra Valencia i løpet av sitt utvekslingsår i Spania. Vil du også på utveksling til Valencia? Med Explorius kan du velge område i Spania. Søk i dag for å starte søknadsprosessen!

Ina i Valencia

Spania

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.