9:00 29th January 2018

Insekter på Réunion

Jeg er blitt spurt flere ganger etter jeg flyttet til la Reunion om hvordan jeg takler insekter, hvor mye jeg ser av det, og hvor mye det er innendørs. Grunnlaget for spørsmålet er jo klart: Denne øya er jo en del av Afrika, så det er faktisk ganske logisk.

Rommet til meg og vertsbroren min er i kjelleren og den har én dør rett ut i hagen (litt plagsomt hvis man skal på do på natta, for da må man ut og så inn i 1. etasje). Utenfor døren er det en liten trapp opp til en slags plen. Akkurat der har jeg snublet over mange insekter, spesielt etter det har regnet.

Vi har mange typer store ekle insekter her, men den vanligste er nok den kreolske «babouk-en», det er en stor edderkopp, med lange bein, den løper veldig fort og klarer å trenge seg gjennom små sprekker. De er store nok til å tas med softgun på litt distanse… Jeg tipper jeg har skutt over 15 slike hittil. Har tatt en del med slippersen også. Disse er ikke livsfarlige, men kan visst bite.

Det andre store insektet her er en skorpion. Den typen som her er er ikke enorm, men kan bli sikkert fire centimeter med brodden bøyd ned. Etter oppholdet på Madagaskar lærte jeg at disse kan være veldig farlige, ettersom flesteparten har nervegift, en konsentrert gift som kan være dødelig eller i alle fall gir ekstrem smerte.

Etter jeg fikk vite at det fantes skorpioner her ble jeg litt nysgjerrig og undersøkte litt rundt, og fant ut at det bare fantes én type skorpion her. Denne er giftig, men inneholder ikke nervegift, så stikket fra denne skorpionen kan sammenlignes med stikket fra en stor veps. Vi har andre litt skumle bugs her også, som skolopenderen og andre edderkopper, men de ser vi mindre av her.

Siden skorpionene her ikke er så veldig farlige, bestemte jeg meg for å holde en, for jeg har alltid vært en natur-freak, så dette var stas. Har bare hatt så høyt adrenalin-nivå et par ganger før i livet tror jeg…

Jeg ser også funnet øgler og gekkoer. Jeg synes det er fine dyr, og kameleonene er også veldig flotte. Vi har sett et par kameleoner, de er veldig flotte og beveger seg langsomt. De er også mulige å holde. Gekkoene ved kysten er helt grønne med røde flekker, de «synger» ofte på kvelden. Det er en helt unik lyd de lager, som kanskje best kan sammenlignes med en blanding av vakker fuglesang og paddekvekk (!). Det er egentlig en veldig koselig lyd, og det er greit om slike kommer inn på rommet vårt.

Kvelds-lyden her er veldig karakteristisk, og det er nok disse lydene som beskriver Afrika for meg. Det er en god blanding av en veldig konstant og intens lyd fra sirisser, med noen paddekvekk i blant og gekkosang på toppen.

Alt i alt er Afrika vanvittig flott, men på bekostning av mye bugs overalt. Jeg kjenner noen som ikke hadde holdt ut med så mye insekter, så det burde kanskje vurderes før man flytter til Afrika.

Kaspar i Ligne des Bambous

Réunion

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.