9:00 13th mars 2017

Tilbake i hverdagen

Sommerferien er over, og «hverdagen» er for lengst i gang igjen. Men denne hverdagen jeg nå lever i er så utrolig variert og innholdsrik at det føles nesten feil å kalle dette livet hverdagslig.

Etter tidenes mest minnerike og uvanlige sommerferie kom vi tilbake til skolen igjen i starten av februar. Ferien ble benyttet til utflukter både fjernt og nært. Jeg fikk oppleve New Zealand som ei stillehavsøy da vi dro lengre nord et par uker på camping tidlig i januar. Ellers ble det mange turer og sosiale sammenkomster med både den livlige vertsfamilien min og flere forskjellige vennegjenger. For å nevne noen høydepunkter: to bryllup, veddeløp, hytteturer, strikkhopp, grilling på stranda, utallige BBQ’s og bursdagsfeiringen min. En bedre og mer minnerik sommerferie skal du lete lenge etter.

Klar for nye utfordringer
Først på februar tok vi på oss uniformen igjen og var klare for at skoleklokka skulle ringe inn igjen for første gang på lenge. Vil påstå at jeg var mer enn motivert på nye utfordringer og bekjentskaper. Nå begynte vi i år 13, og var herved det eldste trinnet på skolen.

I og med at dette var et nytt skoleår ble vi inndelt i nye klasser med nye lærere. Etter en måned tilbake på skolen har jeg bygd nye vennskap med flere enn jeg kan telle på fingrene. Det er et utrolig mangfold blant vennskapene jeg har fått her. Ikke bare har jeg fått venner fra mange forskjellige deler av verden, men det er også en utrolig variert miks av personligheter og gode verdier.

Aktiviteter og turer
Skolen min, Hutt Valley High School, har også hatt en hel rekke aktiviteter nå i begynnelsen av året for å få i gang det sosiale mellom års-trinnene. Dette har vært en super fordel med tanke på å integrere nye elever og internasjonale inn i skolekulturen. Vi har blitt delt inn i «hus», på samme måte som på Hogwarts i Harry Potter. På Athletics day (sports dagen) for noen uker siden, kledde alle seg ut i husfargen sin og samlet poeng til huset ved å være med å konkurrere i en rekke aktiviteter. Ekstra stas var det da huset mitt, Green, vant!

Vi har allerede gjennomført en overnattingscamp i Outdoor Education. To uker ut i skoleåret dro vi på en «night hike», hvor vi begynte å gå da sola gikk ned i horisonten over Sør Øya. Turen begynte på best mulig måte med fish and chips på stranda, og himmelen i brann. Da mørket fulgte på begynte vi gåturen. Under en stjerneklar nattehimmel kom vi til slutt fram til camping plassen, og vi elevene spilte kort og ble bedre kjent med hverandre til langt utpå kvelden. Turer som dette er blant det jeg kommer til å huske best fra utvekslinga i New Zealand.

Å prøve nye nytt
Jeg konkluderte også med at jeg burde utfordre meg selv utenfor klasserommet, så jeg meldte meg på en sport jeg aldri hadde hørt om før jeg kom til New Zealand: dragonboating. Dette er en lagsport hvor rundt 20 stykker sitter i en båt og padler. I Norge bor jeg ikke nært havet, og hadde aldri kommet til å prøve meg på en vannsport – så hvorfor ikke gripe muligheten når jeg har den? Det er jo dette jeg er her for. Dragonboating sesongen avsluttes med «The dragonboat festival» som arrangeres nå til helga, og som er et kjent arrangement i New Zealand’s hovedstad Wellington.

Så selv om friheten som kom med ferien er over, og de daglige rutinene er tilbake igjen, er det fortsatt mye som skjer og lite tid til overs. Vil igjen påstå at jeg har vært utrolig heldig med både venner, familie, skole, område og land generelt sett. Sovner med et smil hver kveld, og utrolig spent på hva dagen bringer når jeg står opp hver morgen.

Kia ora,
Ellen

Ellen i Lower Hutt

New Zealand

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.