9:00 18th mai 2016

Hva skal man savne mest?

Da er det allerede under to måneder igjen av utvekslingsoppholdet mitt her i Japan. Selv om jeg merker jeg er litt sliten nå, og gleder meg veldig til å møte familie og venner igjen hjemme i Norge, så gruer jeg meg også veldig til å måtte forlate livet her i Tokyo.

Det er så mange mennesker jeg skulle ønske jeg kunne tilbringe mer tid med, nye steder jeg vil besøke, og enda flere opplevelser jeg vil oppleve. Selv om ikke alt hele tiden har vært supert, og det er ting jeg helt klart foretrekker med livet i Norge, så har jeg opplevd så mye positivt her som bare kan oppleves i Japan.

 

Så, hva er det jeg kommer til å tenke tilbake på med mest savn når tiden for hjemreise kommer? Er det lysene fra Tokyo som strekker seg så lang øye kan se om kvelden?

Tokyo Disney resort (Disney generelt er utrolig populært i Japan)!

De mange rolige parkene man kan besøke for ta en liten pause fra all energien som ellers fyller Tokyo. Eller kirsebærblomstringen om våren?

Dette er bare noen få eksempler på hvorfor Tokyo ikke bare er en så utrolig flott by å bo i, men også å besøke som turist.

Likevel er det et aspekt ved å bo her som for meg overgår alt det andre. Min vertsfamilie er nemlig veldig glade i å bidra på frivillige arrangementer og festivaler gjennom året, noe som det er veldig mye av i Japan. Det er i forbindelse med dette jeg har opplevd deler av japansk kultur, og møtt mennesker som man simpelthen ikke har mulighet til om man kommer som turist. For meg er disse opplevelsen de viktigste og beste minnene ved å reise på utveksling til Japan, nemlig å få oppleve noe jeg ikke hadde hatt mulighet til ellers…

Marathon i Saitama, festival i nærområdet (vi jobbet som vakter rundt løypa,vi byttet på å ha på kostymene, og guide personen inn trygt rundt), Enda en lokal festival, denne gangen for å feire våren og at bladene begynte å komme tilbake på trærne. Frivillig arbeide for arrangert av en japansk tv-stasjon for å forbedre gammel turvei i skogen, og plante nye planter for miljøet.  (Dette er mitt beste minne). Festival litt utenfor Tokyo hvor vi hjulpet til med å få de svære dragene opp i lufta.

Det er spesielt opplevelser som dette som gjør at jeg kommer til å savne Japan når jeg nå snart må sette meg på flyet tilbake til Norge, samtidig som det gir meg motivasjon til å komme tilbake i nær fremtid, i tillegg til at jeg lærer så mye mer av språket her, og generelt hvilken utrolig by Tokyo er.

Jeg er uansett utrolig stolt over å nå kunne kalle Japan mitt andre hjem.

Hilsen Jakob

Jacob blogger fra Tokyo i løpet av sitt utvekslingsår i Japan. Vil du også reise på utveksling til Japan? Avtal et intervju for å starte søknadsprosessen i dag

Jakob i Japan

Japan

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.