9:00 09th mars 2016

Mye av det som er aller best med å bo i Japan er maten!

Hei,

Mitt navn er Jacob og jeg er utvekslingsstudent i Japan. Dette er første gang jeg skriver til Explorius. Jeg må innrømme at jeg er litt skuffet over meg selv som først nå, så sent i utvekslingsoppholdet har fått til å skrive et innlegg. Dette spesielt med tanke på hvor heldig jeg er som får bo i Tokyo området, og stadig får oppleve så mye av en helt annen kultur. Fra å se sola stå opp over Tokyo første nyttårsdag, til å ha kledd meg ut som en japansk maskot, så er det mye jeg har lyst til å dele fra mitt utvekslingsopphold.

Mye av det som uten tvil har vært aller best med å ikke bare bo i Japan, men også Tokyo, er maten og restaurantene her.

Før jeg reiste var det mange som kommenterte hvor mye sushi jeg kom til å spise mens jeg var i Japan. Sannheten er at japanere spiser sushi relativt sjeldent, i alle fall etter hva jeg har erfart. Likevel, når man først har sushi, er det utrolig godt, og ofte litt annerledes fra den man finner i Norge.

Blekksprut, for eksempel, er noe av det japanerne er aller mest glad i (selv synes jeg det kommer litt an på hvordan den er tilberedt). Det jeg muligens liker aller best her, heter maguro-don. Det er en bolle med ris og fersk tunfisk som smaker helt utrolig godt, spesielt når man bestiller den om morgenen ved Tsukiji fish market, verdens største fiskemarked. I tillegg til tunfisk kan man få don med så og si alt av sjødyr. Personlig er japansk tunfisk blitt min nye favoritt fisk.

Men i tillegg til å være en veldig tradisjonell, japansk by, er Tokyo også et veldig fargerikt og lekent sted, noe som ofte reflekteres i en del av maten det er mulig å finne her. De har til og med pommes frites med sjokoladesaus på McDonalds her.

Til slutt vil jeg gjerne nevne tre ulike, men ganske artige ting: Et besøk jeg hadde med vertsfamilien til en koselig liten mandaringård i fjellene utenfor Tokyo. Det var spesielt artig med tanke på hvor nært vi kom naturen bare en kort tur med bil fra det som tross alt er verdens største by.

Fuglen, en norsk cafe hvor det blant annet er mulig å få kjøpt skolebrød. Nå som jeg har vårferie kommer jeg nok til å tilbringe mye studietid der.

Jeg bor sammen med en student fra Kina, og til bursdagen hans bestemte jeg og vertsmoren min oss får å lage en sekk av godteri til ham. Vi fikk en god del oppmerksomhet på caféen der vi satt den sammen.

Med det ønsker jeg bare å si at jeg gleder meg til å dele flere opplevelser med Explorius i nær fremtid. Jeg er veldig takknemlig for den hjelpen jeg fikk av dem når jeg bestemte meg for å reise til Japan, og jeg kan helt klart anbefale Explorius til dem som ønsker å reise på utveksling, uansett hvor. Man føler virkelig at man blir ivaretatt, og man får god kontakt med dem som sørger for at man skal få et så godt opphold som mulig.

Hilsen Jakob

Jacob blogger fra Tokyo i løpet av sitt utvekslingsår i Japan. Vil du også reise på utveksling til Japan? Avtal et intervju for å starte søknadsprosessen i dag! 

Jakob i Japan

Japan

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.