9:00 31st juli 2019

Avreise til Italia nærmer seg

Hei! Jeg heter Elisabeth og er en 17 år gammel jente fra Porsanger, en liten kommune i Finnmark. I september legger jeg ut på en spennende reise til Italia, hvor jeg skal tilbringe neste skoleår sammen med vertsfamilien min.

I dette innlegget skal jeg snakke litt om hvorfor jeg valgte Italia, hvilke forberedelser jeg gjør i forkant av reisen min, og hva jeg forventer av skoleåret mitt.

 

Hvorfor jeg valgte Italia

Jeg har alltid likt å utfordre meg selv og lære nye ting, derfor har det lenge vært en drøm for meg å dra på utveksling; man får lært seg et nytt språk, møte nye mennesker og oppleve en helt annerledes kultur fra den vi har i Norge.

Italia fanget oppmerksomheten min med den rike historien landet har, det vakre språket, den nydelige maten, og ikke minst det mangfoldige landskapet med høye snøkledde fjell i nord og varme øyer i sør. Jeg var overbevist om at dette var landet for meg, så jeg søkte utveksling hos Explorius for litt over et år siden, drømmen min var satt i gang.

 

Forberedelser før reisen

Så snart jeg hadde søkt om utvekslingsplass lastet jeg ned Duolingo og Babbel, apper som skulle hjelpe meg å lære italiensk, og startet å pugge mine første italienske ord. Siden språket er så annerledes fra Norsk tok det litt tid å lære enkelte ting, men jeg kunne litt fransk fra før og det hjalp på.

 

Vertsfamilie

Jeg skal bo hos en flott familie på fire når jeg kommer fram. De bor i en liten by rett utenfor Napoli, og jeg gleder meg masse til å få bo hos dem. Så snart jeg fikk tildelt en vertsfamilie tok jeg kontakt så vi kunne bli kjent, noe jeg tenker er veldig lurt å gjøre; Kanskje blir overgangen lettere hvis vi allerede kjenner hverandre når jeg flytter inn.

 

Forventninger for året

Hele poenget med denne utvekslingen er jo å utfordre meg selv, derfor tror jeg det kommende skoleåret vil bli en stor utfordring. Alle fagene mine vil være på italiensk, og selv om jeg kan snakke språket litt allerede, tror jeg det vil ta tid før jeg har tilpasset meg skolehverdagen og språket. Jeg tror det vil bli fantastisk å ha en vertsfamilie som hjelper meg, men jeg vil jo fortsatt savne min egen familie her hjemme.

Det jeg gleder meg mest til er alle opplevelsene jeg kommer til å ha i løpet av året, og å møte nye mennesker. Og det jeg gruer meg mest til er å finne ut hva jeg skal pakke med meg i kofferten, haha.

Gleder meg til å skrive neste innlegg, jeg håper du likte dette!

Hilsen Elisabeth

Ciao!

Elisabeth blogger fra Italia dette skoleåret. Vil du også på utveksling til Italia? Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Elisabeth i Napoli

Italia

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.