9:00 02nd oktober 2019

Avreise og Soft Landing Camp i Milano

I dette blogginnlegget skal jeg skrive litt om hvordan jeg opplevde avreisen min fra Norge til Italia, og hvordan det var på Soft Landing Camp i Milano.

Reisen fra Oslo til Milano

Den 11. september startet reisen min; jeg hadde pakket livet mitt ned i en koffert på tjue kilo, og det jeg ikke fikk pressen ned i kofferten stappet jeg i sekken. Vi var på vei til flyplassen, jeg skulle til Italia, og med mamma på slep steg vi om bord i det første flyet med destinasjon Oslo. Vi sjekket inn på et hotell nær flyplassen og krøp i seng, fem timer senere stod jeg gråtende ved sikkerhetskontrollen og sa ha det til henne. Bare to andre norske jenter skulle på utveksling, og sammen satt vi og ventet på flyet til Milano klokken halv seks på morgenen.

 

Den forsinkede bagasjen

Vi tok ikke et direktefly til Milano; vi måtte bytte fly i Brussel. Uheldigvis ble bagasjen igjen i Brussel, så i stedet for å ankomme klokken 11 i Milano sammen med meg og de to andre norske elevene, ankom bagasjen klokken 18. Mens vi ventet dro vi for å møte de andre utvekslingsstudentene. Vi fikk en tour av bysenteret, og et kort besøk til Duomoen i Milano.

Comosjøen og regler

På morgenen dagen etter hadde vi et informasjonsmøte sammen med en av Astudys ansatte (Astudy er navnet på et utvekslingsselskap i Italia som samarbeider med Explorius), der fikk vi vite reglene for det kommende skoleåret. Resten av dagen gikk til å besøke den vakre Comosjøen og det hele avsluttet vi med en stor middag med alle utvekslingsstudentene.

 

Reisen til vertsfamilien

Jeg følte jeg var i en drøm når jeg satt på flyet til Napoli. Heldigvis var jeg ikke alene; en jente fra Finland skulle til samme by som meg. Jeg ble tatt godt imot av vertsfamilien min på fire som stod klar med en klem da jeg gikk inn i ankomsthallen. Kommunikasjon forgikk med en god blanding av italiensk og engelsk.

 

Tanker

Soft Landing Camp var en fantastisk mulighet til å bli kjent med andre utvekslingselever fra hele verden; Alle er i samme situasjon, det er ikke lett å reise til et fremmed land for å gå på skole, men hvis man vet at det er noen andre som går gjennom det samme føles det litt lettere. Det var også en fin mulighet til å stille spørsmål om man lurte på noe angående det kommende året. Og reglene ble godt forklart, i tillegg ble den italienske livsstil lagt fram slik at man ikke for sjokk når man kommer til familien.

Jeg håper du likte dette blogginnlegget!

Ciao, Elisabeth

 

Elisabeth blogger fra Italia dette skoleåret. Vil du også på utveksling til Italia? Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Elisabeth i Napoli

Italia

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.