9:00 20th november 2020

Tips til kommende utvekslingsstudenter

Hei!

Jeg befinner meg nå midt i eksamensuker, og drukner i lekser og prøver. Om bare to uker er lockdown i Irland ferdig, og jeg gleder meg masse til å endelig få se mer av landet! Derfor, neste gang dere hører fra meg, har jeg´forhåpentligvis gjort noe gøy. Men siden jeg ikke har det enda, tenkte jeg istedenfor og skiver et lite innlegg for kommende utvekslingsstudenter med noen tips. Tips som hjalp meg veldig, og tips jeg hadde ønsket jeg hadde visst før jeg dro.

Pakking

Mitt beste tips er å pakke så lite som mulig. Sjampo og balsam kan bli hjemme, og det samme gjelder tannkremen. Du kan eventuelt ta med i små beholdere, slik at du har litt tid etter avreise på å kjøpe det. Du kommer definitivt til å kjøpe nye klær her, så ta kun med det nødvendige. Jeg trengte selv ikke veldig mye klær, siden jeg visste at jeg kom til å ha uniform. Jeg bruker bare mine egne klær i helga.

Hvis du sliter med plass i kofferten, så ville jeg investert i vakuumposer. Dette gjør at du får utrolig mye mer plass!

Det siste jeg anbefaler er å ha alle dokumenter på et sted. Ha gjerne en ekstra kopi, slik at du er sikker på at du har alt du trenger. Utrolig kjipt å se at du mangler noe når du kommer på flyplassen.

Ankomst

Når du er på flyplassen i vertslandet ditt, kommer du til å være utrolig spent på hva som kommer deg i møte. Uansett hva det er, kommer du nok til å ha et utrolig innholdsrikt år, det er derimot ikke 100% sikkert at det blir slik du har forestilt deg. Det er derfor viktig å prøve å ha så lite forventninger som mulig.

Vær åpen til forandringer! Alt kommer ikke til å være som hjemme, men selv om det er annerledes, betyr ikke det at det er feil. Prøv å vende deg til det nye livet ditt, snakk med vertsfamilien om det er noe du lurer på. Det er også lurt om dere diskuterer ulike regler som du må følge slik at du vet det fra starten.

Venner

Vær deg selv, og vær frampå. Du må ta initiativ i begynnelsen, og dette kan være vanskelig. Men det blir lettere og lettere, og hvis du er flink til å ta initiativ, vil de også begynne å invitere deg med på ting også.

Si ja! Når noen spør om du vil bli med på noe, si ja. Bli med i fritidsaktiviteter, klubber eller sporter. Prøv noe nytt. Det kan hende de ikke tilbyr noe du allerede kan, men det er alltid gøy å lære nye ting.

Jeg vet det kan virke mer avslappende å sitte foran skjermen, men jeg kan love deg at du ikke kommer til å angre hvis du legger fra deg telefonen og heller opplever noe nytt. Du får kun denne muligheten én gang i livet!

Her er et lite bilde fra Halloween i Irland. I lockdown er det viktig å være i kreativ, og heldigvis er vi en kreativ gjeng og klarer å finne på morsomme ting i en litt kjip situasjon:)

Vi snakkes
-Oline

Ønsker du også å reise på utveksling til Irland? Bestill et gratis og uforpliktende intervju med oss i dag, så hjelper vi deg med planleggingen.

Oline i Virginia

Irland

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.