9:00 18th mai 2017

Tusen takk for alt, Irland


Nok en gang er jeg i gang med å pakke kofferten min. For 9 måneder siden pakket jeg for det kommende året. Denne gangen pakker jeg derimot bort et helt år av livet mitt, et veldig minnerikt et også. Jeg spør meg selv: hva er vanskeligst? Å forlate det livet i Norge som jeg levde før jeg dro på utveksling, for å så komme tilbake et år senere. Eller å forlate det livet jeg har levd det siste året og aldri få det tilbake?

I mitt første blogginnlegg skrev jeg at «den siste tiden har gått utrolig fort i et surr av pakkelister, handlelister og avskjeder». Nå, 9 måneder senere føler jeg igjen at ingen ting kan beskrive tiden jeg er i nå noe bedre.

Denne tiden er veldig spesiell og følelsesladet. Det øyeblikket du får hjemreisedatoen, det øyeblikket du går opp på loftet for å hente kofferten din ned igjen, det øyeblikket du ser en person du har blitt kjent med og du vet at «dette er mest sannsynlig siste gangen vi noen gang møtes». Det er hardt, det er nostalgisk.

Fra dette utvekslingsåret har jeg fått noen fantastiske venner som jeg vet at jeg kommer til å holde kontakten med i årevis fremover. Dette året har til tider vært tøft, og jeg vet med sikkerhet at jeg aldri ville ha klart dette uten dem. Allikevel, når jeg tenker tilbake på dette året som har gått, så husker jeg bare det gode som har skjedd, og det har vært ganske fantastisk.

Som utvekslingselev blir man kastet inn i et helt nytt liv; en helt ny skole, en helt ny familie og en helt ny kultur. Jeg har lært vanvittig mye på dette året. Før jeg dro var jeg veldig usikker på om dette var en god idé, men jeg kan fra bunnen av mitt hjerte si at dette året er det beste valget jeg noen gang har tatt.

Jeg vil avslutte dette siste blogginnlegget mitt med å si lykke til, til alle nye utvekslingselever. Året som venter deg kommer til å bli veldig innholdsrikt, både på godt og vondt. Men en ting er sikkert, det kommer ikke til å bli som du tror. Vær sterk, vær snill og høflig, vær utadvendt og nyt det! For av erfaring kan jeg nå si at alt har en slutt, til og med dette eventyret.

Lykke til.

Tusen takk for at du har lest mine oppdateringer gjennom mitt år i Irland!

Hilsen Ellinor

Ellinor i Cork

Irland

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.