9:00 03rd oktober 2016

Skoleuniform

Ja, de har skoleuniform i Irland. Man må alltid bruke full uniform på skolen, og det er en egen uniform for gym. Før jeg reiste til Irland var dette kanskje noe av det jeg var reddest for, men samtidig også mest spent på. Jeg vil faktisk si at det har ordnet seg ganske bra.

Før skolen begynte, da jeg akkurat hadde kommet til Irland, måtte jeg ut og kjøpe uniform. Det første som slo meg var at skoleuniform var fryktelig dyrt! Til sammen brukte jeg nesten 4000 kroner. Men når man tenker på det, så er faktisk ikke det mye i forhold til hva jeg bruker på skoleklær gjennom et helt år hjemme.

I begynnelsen var jeg usikker på om jeg brukte uniformen rett. ”Skal kragen på skjorta over genseren?”, ”Skal jeg ha sokker som går opp til anklene, eller skal de gå opp til knærne?”. «Kan jeg ha øredobber, eller må jeg la hullene i ørene gro igjen?»

De første dagene brukte jeg derfor på å diskré se på de andre. Jeg spionerte i skjul, og fant ut at de i uniformsbutikken faktisk hadde gitt meg rett informasjon.

For ja, det er en bestemt uniformsbutikk for hver skole. Det er kun der man kan kjøpe uniformen. Man verken finner dem, eller får lov til å kjøpe dem noe annet sted.

Det samme gjelder for skolebøker. De må kjøpes i en bestemt butikk, og så er de dine til odel og eie. De er forresten ganske dyre de også, selv om jeg heldigvis klarte å kjøpe flere av bøkene mine second hand, altså brukt.

Nå våkner jeg opp hver dag, tar på meg uniformen, spiser frokost, og går til skolen. Hjemme pleide jeg å bruke omtrent en time på å velge klær og gjøre meg klar. Jeg bestemte meg og ombestemte meg mange ganger før jeg dro til skolen. Her bruker jeg bare 30 min, og så er jeg ute av huset og på vei til skolen. Det er det jeg synes er det beste med skoleuniform. Det er så utrolig lettvint!

En annen fin ting, er at alle er like. Man føler seg aldri ukomfortabel, eller dømt for klærne du har på, for alle har jo de samme klærne. Det er utrolig avslappende. Jeg har faktisk begynt å like å bruke skoleuniform nå.

Den er varm og god, perfekt til en kald morgen, og også veldig myk og komfortabel. Høres jeg ut som en reklame nå? Jeg får ta med meg argumentene tilbake til Norge, selv om jeg tror det er en litt for lang vei å gå;)

Hilsen Ellinor

Ellinor i Cork

Irland

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.