9:00 20th February 2018

Opplevelser i Irland

En av de klart beste tingene med å være på utveksling, er at man får man oppleve, gjøre og se ting man ellers kanskje ikke hadde hatt mulighet, penger eller til og med lyst til.

Slik får man blitt kjent med vertslandet sitt, møtt andre mennesker og utfordret seg selv. Organisasjonen her arrangerer turer til kjente turistattraksjoner; Irland er full av verdensberømte naturopplevelser, byer og slott. En rik kulturarv og lang historie er blant de andre tingene som tiltrekker millioner av turister hvert år.
The Cliffs of Moher, eller Moher-klippene, er en av de mest besøkte turistattraksjonene i landet. De er vendt ut mot Atlanterhavet i County Claire, rundt en og en halv times kjøretur unna byen Galway, og strekker seg omtrent 14 kilometer langs kysten. Da vi var der i oktober var det sol og skyfri himmel, som gjorde at vi kunne se ganske langt utover havet. Det var en del turister der, men siden området er så stort ble det ikke så folksomt som man skulle tro. For å komme seg rundt til de forskjellige klippene gikk det en sti langs toppen. Veien mellom Galway og klippene er preget av kyst- og fjellandskap som kan minne litt om det i Norge. Det er definitvt et av stedene jeg vil anbefale å dra til dersom man liker natur.

The Ring of Kerry er en annen naturopplevelse som er verdt å få med seg. Det er en vei på i underkant av 20 mil som går i en sirkel rundt kysten av county Kerry sør i Irland. Her kan man se grønne åser, fjell- blant annet Irlands høyeste, Carrauntuohill-, daler, hav, øyer og halvøyer. Igjen så er naturen her ikke så ulik den vi har hjemme i Norge. I tillegg til dette kan man også kjøre innom diverse landsbyer på veien, samt se rester av hus som ble forlatt. Et turistmål som kan være interessant å oppleve er The Kerry Bog Village; en liten landsby satt opp slik at man kan få et inntrykk av hvordan livet i et irsk landsbysamfunn på 1800-tallet kunne være. Tar man denne turen, er sjansen ganske stor for at man også vil stikke innom småbyen Killarney, som er kjent for Killarney National Park.

Flotte naturopplevelser er ikke det eneste denne øya har å by på. Dublin er Irland største by og hovedstad, og er full av museer, shoppingmuligheter, parker, bygninger, restauranter og utesteder og andre ting å finne på. Trinity College og The Book of Kells, den berømte handlegaten Grafton Street, Dublin Castle, Phoenix Park, Guiness Storehouse, Temple Bar, Glasnevin Cemetery Museum og National Museum of Ireland er bare noen av aktivitetene som finnes der. I tillegg til å ha et slikt stort omfang av attraksjoner for turister, er Dublin en pen og moderne storby som ikke er ødelagt av trafikk.

Andre steder som er verdt å nevne er byene Cork og Galway, kystbyen Cobh (uttales “Cove”), samt Belfast og Derry i Nord-Irland. Det er naturlig nok masse jeg har glemt eller utelatt, men jeg har prøvd å tatt med noen av de mest kjente stedene. Har man lyst til å besøke Irland og oppleve mest mulig, anbefaler jeg å leie bil og kjøre rundt til de ulike stedene.

Borghild

Borghild i Monaghan

Irland

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.