9:00 29th januar 2018

Joyeux Nöel!

Coucou fra Frankrike!

Jeg må ærlig innrømme at ja, hverdagslivet i Frankrike er morsomt og spennende å ta del av, men ferielivet er vel omtrent 1000 ganger bedre! Her er alle skoleferiene minst to uker lange, og juleferie har vi helt frem til 8. januar! Julen har nå passert, men nyttår gjenstår fortsatt å bli feiret på søndag!

I dag har jeg snart vært i min nye vertsfamilie i en måned, og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg trives skikkelig! Jeg har hatt en skikkelig fin jul, og har egentlig ikke kjent så veldig på hjemlengselen som er vanlig rundt juletider.

Julen har ikke vært helt det samme uten mandel i grøten, riskrem og snø, men jeg har likevel fått oppleve det beste franskmennene har å by på og det har vært skikkelig gøy! Som alle de andre festlighetene her, så dreier julen seg mye om mat. Jeg har feiret to juleaftener og 1 juledag, og jeg kan ærlig si at jeg var ganske så stappmett etter festlighetene. Jeg fikk servert både østers, snegler, foie gras, utallige typer ost og kaker, kalkun, croissanter og alt annet fransk du kan tenke deg. Jeg er nok fortsatt ingen stor fan av hverken østers eller foie gras, men smake gjorde jeg selvfølgelig.

Jeg byttet altså til min andre vertsfamilie i starten av desember, og har derfor tilbragt hele førjulstiden her. Det har vært veldig koselig, og minner på mange områder om Norge. Vi åpnet julekalender hver morgen, bakte julekaker (til og med pepperkaker med pepperkakedeig fra Ikea ;)), så på julefilmer og dro på julemarked. Her i Frankrike blir også byene dekorert med julelys, og vi har vært og besøkt noen veldig fine små byer rundt om i Vest-Frankrike. Ellers har helgene vært preget av mange cafebesøk og julegaveshopping, så julestemningen har vært veldig på plass til tross for mangelen på snø.

Skoleferien startet den 22.desember, og første ”juleaften” tok plass den 23. Her var vi hos vertsfar sin fetter, midt i selveste Paris med hele 60 stykker. Så mange nye mennesker er det lenge siden jeg har møtt på en gang, og så mange kyss har jeg heller aldri gitt på en og samme kveld. Jeg ble ofte presentert som ”Francesca, den norske utvekslingseleven” og det var nok litt morsomt, i og med at jeg hverken var høy, blond eller hadde blå øyne.

På selveste juleaften var vi hos vertsmor sin fetter og feiret med gaveåpning og middag. Her tilbragte vi også første juledag med en enorm lunsj selvfølgelig bestående av alle de franske spesialitetene. Andre juledag stod Disneyland på planen og her hadde vi en helt fantastisk dag! Været var med oss, og det ble berg-og-dalbaner, spøkelseshus, prinsesseslott, parade og alt Disney har å by på.

Denne måneden har gått utrolig fort, og i dag har jeg vært her i nøyaktig 4 måneder! Det er helt sinnsykt å tenke på. I starten gikk tiden ganske sakte, og 10 måneder føltes uendelig langt vekk. Nå er jeg snart halvveis og jeg koser meg skikkelig! Det gjelder å nyte tiden her mens man har den, for det er virkelig bare en gang i livet man får oppleve dette. Jeg spiser croissanter, fransk sjokolade og camembert og nyyyyyyter ;).

 

Bisous, Francesca

Jeg tror at perioden som venter meg nå den neste måneden vil bli ganske tøff, men også veldig lærerik. Jeg har lange skoledager hver dag unntatt onsdag, og språket vil nok bli en utfordring nå i starten. Heldigvis har jeg andre utvekslingselever som skal gå på samme skole som meg, så noen kjente fjes skal jeg nok få se 😉

Dere får nok høre fra meg igjen snart…

Eller som de sier her nede: Bisous Bisous :*

Francesca i Bain de Bretagne

Frankrike

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.