9:00 06th september 2017

Bonjour!

Jeg heter Francesca, og er en jente på 17 år fra Nesøya! I det nåværende minutt sitter jeg ved spisebordet i det jeg nå kan kalle mitt nye hjem for de neste 3 månedene. Jeg skal nemlig bo hos to ulike vertsfamilier; 3 måneder i den ene, og 7 i den andre. Jeg bor i en liten by utenfor Rennes, som heter Bain-de-Bretagne. Jeg ankom mitt nye hjem for bare 3 dager siden, og det hele er enda litt merkelig. Det føles veldig rart å tenke på at jeg skal bo her i hele 3 måneder, med nye mennesker, ny kultur, ny hverdag og ikke minst ny mat! Likevel tror jeg det skal gå bra, og jeg velger å ta det litt dag for dag.

I morgen er det Le rentrée! Den store dagen som alle franske studenter frykter: første skoledag! Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg frykter den minst dobbelt så mye som dem. Helt ny klasse med nye mennesker og nye fag. Å snakke med de andre elevene skal nok bli en spennende utfordring, men hittil har jeg kommet langt med å si ”Oui Oui” og smile pent, så tanken er å fortsette slik.

I løpet av disse 3 dagene har jeg allerede kysset flere mennesker enn totalt i løpet av mine år i Norge og underholdt både familien min og vennene deres med det faktum at jeg spiser ost og skinke til frokost og drikker kald melk. Likevel er de så snille og greie og kjøper både grovbrød til meg og gir meg ost og skinke om morgenen. Jeg synes enda måltidsrytmen er veldig merkelig, og skjønner ikke helt hvordan jeg skal klare å venne meg til å spise slik. Lunsjen min har plutselig gått fra to brødskiver med ost og skinke til en hel treretters med både forrett, hovedrett og dessert! Maten inntas også veldig sakte, og franskmennene liker tydelig å nyte hvert måltid så lenge som mulig! Allerede nå har jeg erfart at mat er en stor del av livet her nede, noe jeg for så vidt ikke har noe i mot 😉

Tiden før avreise var veldig merkelig, da det var både trist å forlate alle sammen hjemme, men jeg gledet også til å reise. Reisen gikk veldig greit for seg, og vi kom frem til en hyggelig gjeng andre utvekslingsstudenter, 34 grader og sol! Tiden i Paris var utrolig hyggelig, og jeg ble kjent med både mennesker fra Danmark, Sverige, Brasil, USA, Tyskland og Mexico! Vi ble forelsket i Paris hele gjengen, på tross av det stadig skiftende været 🙂 Vi vandret rundt i mange timer hver dag, og fikk sett det som føles ut som hele Paris! Likevel har denne fantastiske byen hvert fall 10 ganger så mye å by på som det vi fikk sett!

Jeg tror at perioden som venter meg nå den neste måneden vil bli ganske tøff, men også veldig lærerik. Jeg har lange skoledager hver dag unntatt onsdag, og språket vil nok bli en utfordring nå i starten. Heldigvis har jeg andre utvekslingselever som skal gå på samme skole som meg, så noen kjente fjes skal jeg nok få se 😉

Dere får nok høre fra meg igjen snart…

Eller som de sier her nede: Bisous Bisous :*

Francesca i Bain de Bretagne

Frankrike

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.