9:00 02nd november 2015

Skole og hverdag

Hei alle dere der hjemme i Norge!

Nå har jeg vært her i over en måned, men det føles mye lenger. Hverdagene flyr forbi og helgene er litt for korte. Skolen tar mye plass.
Her starter vi klokken ni, noe jeg setter stor pris på, og slutter fire. Timene varer i 1,5 timer og jeg har tre klasser om dagen på det meste. Her er det slik at man kan velge fag selv, og de fleste velger tre fag de tar i løpt av året. Jeg har valgt fire, for å få alt godkjent når jeg kommer hjem igjen til Norge, så det blir litt ekstra arbeid, men alle fagene er veldig interessante og noen av lærerne mine er helt fantastiske.

Vi har mye studietid som egentlig for det meste går til cafébesøk eller matbutikken. Vi får ikke all verdens av lekser heller så klager ikke. Skolen her er veldig annerledes enn i Norge, lærerne må kle seg i dress, vi har ID-kort for å skanne oss inn og vi har helt ulik timeplan.

Nå har jeg klart å vende meg til mye av kulturen her. At bilene kjører på venstre side er ikke uvant lenger.

En av grunnene til at jeg valgte å reise med Explorius er på grunn av at de sponser en afrikansk student i Tanzania og Gambia. Jeg synes utdanning er veldig viktig og er utrolig glad for at vi i Norge får gratis skolegang og muligheten til å dra ut i verden for å oppleve hvordan skolen er der.

Så takk til mamma og pappa for dette, Jeg koser meg masse!

Hilsen Ida

Ida Maria i Manchester

Storbrittania

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.