9:00 28th December 2015

Det er jul i England også

Hei hei og god jul til alle,

Julen kom til England i år også. Her startet man med juleforberedelsene i november så det har vært mye fokus på jul. Vertsfamilien tok meg med til London. I London besøkte vi National history museum. Etterpå tok vi turen til skøytebanen. Neste dag dro vi på pantomime, dette har jeg lært er litt av en tradisjon for britene. Veldig gøy var det i hvert fall. Londonturen ga mye julestemning.

Her er det også en tradisjon å gå med julegensere i desember, spesielt den 18 desember som er dag alle blir oppfordret til det. Det var også siste dagen på college så det ble en tur inn til Manchester den dagen for å feire to uker fri fra skole, nesten. Vi har alle tentamenene våre andre uken vi kommer tilbake, så må nok lese litt i ferien.

Her feirer man jul 25 og ikke 24 noe som er litt rart. Vi hadde derfor en liten norsk jul den 24 hvor vi spiste grøt og så på tre nøtter til Askepott. Senere fikk jeg Skypet litt med familien hjemme for å se de igjen. Den 25 inviterte vi over deler av familien, vi åpnet gaver og spiste altfor mye mat. Litt rart at det regnet og viste tosifret tall på gradestokken, men vi skylder alle på global oppvarming, Det ble en vellykket julefeiring her også!

Det er rart å tenke på at halvet året er gått og vi snart er i ett nytt år. Tiden går fort.

Ønsker alle ett godt nytt år!

Hilsen Ida

Ida Maria i Manchester

Storbrittania

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.