9:00 08th February 2016

Jeg er utrolig takknemlig for den familien jeg bor med!

Hei,

Jeg tenkte jeg skulle skrive et innlegg om vertsfamilien min, så dere kan få et inntrykk av hvordan en host familie kan være. Jeg trives fortiden veldig godt i min host familie og i den siste tiden har det virkelig begynt å føles ut som hjemme her. Jeg har blitt vant med huset og jeg føler ikke lenger at jeg bor midlertidig i en familie, men det føles mer ut som at dette er mitt andre hjem. Det samme føler jeg nå med Brighton, byen jeg bor i, men jeg skal skrive om denne fantastiske byen i et senere innlegg.

Vertsfamilie min består av en alenemor med to døtre, på åtte og ett år. At der er små barn i familien passer meg veldig godt, fordi jeg har fem søsken hjemme i Norge og jeg elsker barn. Denne småbarnsfamilien bor i et helt vanlig og lite, koselig hus i utkanten av byen. Vertsmoren min er en veldig utadvent, hardtjobbende og sosial dame, og vertsøsteren min på åtte har tatt etter moren sin og er også utrolig utadvent. Den lille ettåringen er stort sett en utrolig bli unge og er bare utrolig søt og sjarmerende å ha med å gjøre.

I Januar fikk jeg også en Italiensk vertsøster, som kom til England først nå, fordi hun valgte å bare ta et halvt år på utveksling. Jeg kommer veldig godt overens med henne og vi er egentlig utrolig like på mange måter. Ofte sitter vi bare å prater sammen i timevis på kvelden, noe som jeg synes er utrolig koselig. Vi har allerede planlagt at jeg skal komme å besøke henne i Italia i sommer og forhåpentligvis kommer hun til Norge en gang også. Det er litt rart i og med at jeg kjenner familien mye bedre enn henne og jeg er veldig vant til hvordan ting er her, men jeg føler hun glir relativt godt inn i familien også. Så å ha en vertsøster fra et annet land kan være utrolig gøy, i alle fall trives jeg med min.

Når du reiser til England blir du plassert i middelklassefamilier, noe som ofte betyr at du kommer til en familie med litt dårligere råd og litt mindre hus enn hva vi kanskje er vant med i Norge. Men det er viktig å huske på at Norge er et veldig rikt land så vi er vant til veldig høye standarder, så det kan hende du merker en liten forskjell når du kommer hit. Det er bare viktig å huske på at du ikke er her på ferie, men at du er her for å lære om den engelske kulturen og ta del i hverdagslivet. Så om familien din har litt dårligere råd enn familien din, har ikke det noe å si for hvor vellykket utvekslingsåret ditt blir. Bare ikke sammenlign alt med Norge, men aksepter at ting kan være annerledes, det er mitt tips!

Jeg er utrolig takknemlig for den familien jeg bor med, og jeg er veldig glad for at vi kommer så godt overens. Det er ingen måte du kan komme bedre inn i den engelske kulturen, enn ved å bo i en vanlig engelsk familie. Vi deler mange gode minner sammen, minner som jeg aldri kommer til å glemme. Et eksempel er en gang da jeg og vertsøsteren min på åtte planlagte å lage en stor bursdagskake til ettåringen, men i vårt første forsøk endte det med at vi klarte å brenne kaka, så vi begynte bare å kaste frostig på hverandre i stedet. Det ble et fryktelig gris, men vi ryddet opp og bakte heller en ny kake som ble kjempe vellykket, til tross for at vi holdt på til over midnatt!

Hilsen Eleonore

Eleonore i Brighton

Storbrittania

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.