9:00 15th June 2016

TIPS’N’TRICKS på utveksling

Nå er jeg vel hjemme i Norge, og da tenkte jeg det hadde vært greit å komme med noen tips og triks til dere som drar nå til høsten eller senere! Mange har sikkert hørt de samme rådene opp og opp igjen, så da tenkte jeg å komme med noen som jeg skulle ha likt å visst før jeg dro!

jetlag
Jeg hadde en helt forferdelig jetlag den første uken i Canada, som førte til at jeg var mye sliten og bare hadde lyst til å sove hele tiden; Da er det viktig at man holder seg aktiv når man kommer dit. Om det bare er å gå noen turer eller være mye med vertsfamilien spiller egentlig ikke så stor rolle, bare at man er aktiv og våken! Også drikke mye vann så man ikke blir dehydrert, for ellers kommer dette bare til å forsterke trøttheten.

Mat & drikke
Førsteinntrykket av maten var ikke så bra når jeg først kom. Jeg ble nesten skremt bare på tanken av hvor mye sukker og fett det måtte være, og vegret meg fra å spise. Men maten blir man vant til, og kroppen kommer til å tilpasse seg den! Og man må regne med å gå opp i vekt, men det er jo en del av sjarmen av å dra på utveksling!

Springvannet kommer nok heller ikke til å være så godt, og smaken av klor kommer til å være veldig fremtredende. Dette blir man også vant til, og det er ikke farlig!

Vertsfamilien
Første møte er ikke noe å være redd for. Det er selvfølgelig veldig spennende, men tenk at du kommer til å tilbringe mye tid med dem,  så om du ikke har så mye å prate om på bilturen hjem så gjør ikke det noe og det er ikke noe å stresse over.

Vertsfamilien kommer til å være annerledes fra den hjemme i Norge. Da mener jeg i forhold til syn på diverse saker og ting, hvordan dem er i væremåte osv. Ta deg tid til å lære deg å kjenne hver enkelt i huset, førsteinntrykket kommer til å være helt annerledes når du først blir kjent med dem.

Skole & venner
Skolen kommer til å være annerledes fra Norge både faglig og hva som skjer der. Det er veldig forskjellig hvordan lærerne kommer til å være fra land til land, men at de har en anna tilnærming til elevene er ikke til å unngå. Og man burde ha god kommunikasjon med lærere og rådgiver i det landet man kommer til, slik at om det skulle skje noe så ”backer” de deg opp. Selv fant jeg for eksempel god hjelp i lærerne og rådgiver i det jeg bytte vertsfamilie i høst!

Når det kommer til venner handler det bare om å være seg selv, også må jeg presisere at om det er en eller annen fra skolen som legger deg til på facebook så burde du godta den forespørselen. Selv om dere aldri har snakket sammen før, så kan det til slutt ende opp med at dere blir ordentlig gode venner! 🙂

Det var mine tips og triks til en bra utveksling, dere som drar til høsten/nå har mye å glede dere til!

Karl

Karl i Prince George

Canada

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.