9:00 04th January 2016

Jul i Canada

Å feire jul i Canada har vært veldig spesielt, samtidig som det har vært en veldig travel måned! Jeg hadde en mistanke om at jeg ville få en del hjemlengsel rundt denne høytiden, men det har faktisk gått helt greit!

Jeg startet med å dra på en Christmas pot-luck med resten av vertsfamilien, og det ble servert mye god mat der!

Jeg har også vært innom Strike Zone, hvor vi spilte selvlysende minigolf! Denne dagen ble etterfulgt av bowling og juleshopping. The mall, som er det ”store” kjøpesenteret i byen var pyntet opp til julehøytiden, og jeg var så heldig at jeg fikk sitte i stolen til nissen!

Silent Night – på norsk!
Det ble også et lite hint av norsk jul  da jeg og Hanne, som også er en utvekslingsstudent fra Norge, ble invitert til Sons of Norway’s årlige christmas party! Vi gikk rundt juletreet, sang norske julesanger og spiste masse god norsk mat. Det viste seg at det faktisk er en del nordmenn som bor i byen, og vi har allerede blitt invitert til deres 17. mai feiring!

Go Condors, GO!
På skolen hadde vi spirit week den siste uka før ferien, og hver dag var det et nytt tema. Vi hadde blant annet Pyjamas day, ugly christmas sweater day og country day. Uka ble avsluttet med Condors Classic, som er en basketballturnering der seniorene spiller mot et lag utenbys. Så å si alle kledde seg opp i gult og svart, som er skolens farger, og heiet på skolelagene. I Canada er det veldig mye school spirit, I alle fall skolen jeg går på, og det var morsomt å se hvor engasjerte alle sammen var!

Annerledes julefeiring og en smakebit av guds rike
På Christmas Eve, som er den 24. Desember, dro vi til kirken og hadde kalkunmiddag. Og på Christmas Day, som er dagen etter, ble pakkene åpnet! Jeg hadde ikke så mye julestemning i år, men det var koselig likevel! Den 26. var det Boxing Day, og alle butikkene hadde ”Crazy Sales” på det meste av varer. Jeg og noen venner dro til the mall for å sikre oss noen gode tilbud, men til min store skuffelse fant jeg ingenting. Kjøpesenteret var fylt med mennesker, og det var likevel en opplevelse og få med seg!

Senere i ferien dro jeg og vertsmoren min til Terrace, som ligger syv timer sør for Prince George. Vi lå over hos familien hennes, og jeg fikk sett det mange anser som typisk Canadisk natur. Etter å ha kjørt gjennom en tåkelagt motorvei i nesten syv timer, var det veldig fint å se at skyene forsvant i det vi entret byen. Rocky Mountains (Canadian Rockies som det blir kalt her) omringet byen, og det var som å komme til himmelen!

Nyttårsaften – east coast style!
Her feiret vi nyttår med raketter og en bonfire, og siden det var mange barn i huset, feiret vi østkystsnyttårsaften som er fire-fem timer forran oss. Kanskje like greit da jeg for det meste lå på sofaen med kraftig forkjølelse, og bare hadde lyst til å dø av magesmerter etter all hostingen.

Dette var også den første gangen jeg så elg, noe som kanskje ikke burde vært så stort for en som bor i Hedmark, men den candiske elgen er svær, og jeg hadde på følelsen av at jeg ville se en før eller siden! Et av nyttårsforsettene mine er å se flygeekorn, da det tydeligvis skal være mange av dem i Canada!

Nå er det på tide å starte på skolen igjen, og jeg kan ikke si at jeg er klar til å ha slutteksamener snart…!

Hilsen Karl

Karl i Prince George

Canada

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.