9:00 22nd februar 2017

Min første blizzard i Canada

Nå har jeg opplevd min første blizzard i Canada!
Forrige helg ble det sendt ut stormvarsel over hele provinsen, med ekstra advarsler langs kysten. Fredag hadde vi en snowday, som vil si at skolen var stengt på grunn av snø, så alle var gira på en ekstra lang langhelg, ettersom stormen skulle komme på mandag. Søndagen handlet vertsforeldrene inn ekstra mat, vi bar inn ekstra ved, alle ekstra batterier ble ladet opp, i tillegg til alle pc-er, mobiler osv. Været på søndag var utrolig fint – vi slapp hestene ut i innhegningen, og de løp rundt og lekte i snøen, og jeg gikk en ekstra tur med hundene, som koste seg like mye. Det var vanskelig å tro at dagen etter ville det være vanskelig å i det hele tatt gå ut døra.

Jeg liker å sove med vinduet oppe, men natt til mandag våknet jeg av ulende vind og lyden av snø som slo mot ruta, så jeg stod opp og lukket det. Jeg var så trøtt at jeg ikke orket å se ut av vinduet, så jeg var ikke klar over hvor mye det faktisk snødde. Da jeg stod opp om morgenen, var det et hvitt lerret som møtte meg. Jeg forberedte meg mentalt på å gå ut for å mate hestene, men det viste seg at vertsmor og -søster allerede var ute og gjorde det for meg. Det var jeg veldig takknemlig for, for det så ikke noe trivelig ut der ute. De tråkket seg vei oppover i snø som nådde dem halvveis opp på leggen og lente seg mot vinden. Det skal nevnes at vi hadde rundt 20cm snø fra før, men bare i løpet av morgentimene var det kommet 10cm til.

Dagen ble tilbragt innendørs med Netflix og sjokolade.
Vertsfar, som jobber på fergene som går mellom Dartmouth og Halifax, trodde han måtte på jobb denne dagen og var litt over middels gretten søndag kveld. Men, mandag morgen fikk han beskjed om at ingen ferger ville gå denne dagen, så han trengte ikke å komme. Morgenen ble koseligere for alle sammen, siden ingen måtte på jobb.

Det var utrolig fascinerende å se på snøen blåse over landskapet.
Noen ganger blåste det så tett at jeg ikke kunne se ned til veien eller til enden av jordet. Snøen beveget seg i virvelvinder, og jeg kunne se snøen på bakken bølge og forme store fonner etter hvert som vinden blåste den bortover. I Halifax var det meldt vindkast på over 100 km/t, og meterhøye bølger. Nyheter viste at bryggen i Halifax, Harbourwalk, lå under vann, og flere områder langs kysten ble oversvømmet. Da jeg og vertsfar gikk opp til låven den kvelden, var det en fonn som nådde meg til livet, og jeg har lange bein. Det var meldt 35-45cm den dagen, men jeg tror vi fikk langt mer. Vertsfar var ute og måkte oppkjørselen i traktoren i flere timer den kvelden.

Tirsdag morgen holdt stormen fortsatt på, men ikke i like stor grad.
Vertsfar måtte på jobb, så han dro kl. 4 om morgenen for å være sikker på at han ville komme seg gjennom all snøen. Denne morgenen gikk jeg og vertssøster opp til låven, og denne gangen var det en fonn som nådde meg halvveis opp på brystet. Skoler og de fleste butikker og cafeer var steng denne dagen også. Denne dagen var det tilfeldigvis også valentinsdag. Selv om det var vanskelig for oss andre å komme oss ut av huset, var det en koselig dag, som igjen ble tilbragt med Netflix og sjokolade. Uken før hadde vertsmor nemlig kjøpt en liten valentinsgavepose med sjokolade til alle sammen.

Denne uken har jeg faktisk ikke vært på skolen i det hele tatt. Som sagt var mandag og tirsdag stormdager, men på tirsdag eller onsdag var det noen som klarte å rive ned en stolpe ved skolen vår, som igjen rev ned noen elektriske linjer. Dermed ble det strømbrudd på skolen, og skolen var stengt. Strømbruddet varte hele torsdag også. Torsdag var uansett en ny snødag, så alle andre skoler i skoledistriktet var stengt. Fredag gikk lærerne ut i en endagsstreik på grunn av en konflikt som har foregått lenge, så denne dagen ar det heller ikke skole. Mandagen etter det igjen var en offentlig fridag, Family Day/Heritage Day, så jeg har faktisk ikke hatt skole på 11 dager… Det blir visst to vinterferier i år! Ærlig talt savner jeg skolen nå.

Snakkes!
Ingrid

Ingrid i Nova Scotia

Canada

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.