9:00 14th november 2019

Fritiden i Australia

Hei!

Nå har jeg vært på utveksling i Australia i snart fire måneder og begynner å finne meg ganske så til rette. I begynnelsen derimot møtte jeg på et stort sjokk: jeg oppdaget at jeg hadde utrolig mye fritid. Som de fleste andre gikk mye av hverdagen min hjemme i Norge til skole og søvn. Det går mye av hverdagen min til her nede til å, men på grunn av de lyse og derfor lange dagene har jeg plutselig mer fritid.

Skoledagene

Jeg tilbringer også mindre til på skolen i Australia enn i Norge. Det kommer ikke av at det er noe særlig mindre skole, men at australierne prøver å være mer effektive. I stedet for 45- minutter lange skoletimer med 15 minutters pause mellom hvert fag som jeg hadde i Norge, varer heller hver skoletime i 70 minutter med 5 minutters pause mellom hver time. Dette gjør at jeg allerede er ferdig på skolen klokken 13 hver dag.

Sporter og fritidsaktiviteter

Når det gjelder aktiviteter er det utrolig mye forskjellig man kan gjøre. Sammenlignet med Norge er ikke fotball og håndball like populært, håndball er så og si ikke-eksisterende. De har derimot andre populære sporter som netball, som er en idrett lignende basketball. Andre populære sporter er AFL (Australsk fotball), volleyball og cricket.

Verdens vakreste strender

Naturligvis tilbringer jeg veldig mye tid på stranda her nede. Australia har noen av verdens vakreste strender.

I helgene prøver mine venner og jeg å utforske nye deler av Australia. Vi er spesielt heldige som har fine kystbyer i nærheten av oss som Caloundra og Noosa. Her er strendene lange og vakre, og når man blir lei av sol kan man ta seg en tur til rolige gatene langs promenadene med butikker, restauranter og kaféer.

Storbyliv i Brisbane

Brisbane er en storby som er en togtur på omtrent to timer unna. Storbyen har alt du trenger og kan ligne på New York med deres shopping, museer, skyskrapere og kunstgallerier.

Venner og vertsfamilie

Spesielt mye av fritiden min går til å være med familie og venner. Jeg har kommet veldig nærme vertsfamilien min og vi tilbringer så og si all tid sammen.

Høydepunktet hver uke er å dra ut å dykke med vertsfamilien min. Vertsfaren min, Sam, var med på å starte opp noe som heter «Reef Clean Team» som er en gruppe dykkere som hver søndag drar ut på vannet for å lete etter søppel. De dykker i korallene og finner alt fra fiskekroker til svære bilbatterier. Min vertsøster og jeg har tatt dykkelappen og nå blitt en del av dette teamet. Det er utrolig spennende og vi har blant annet svømt med haier, hvaler, skilpadder og barracudaer.

Klem Tina

Tina blogger fra Sunshine Coast, Queensland i løpet av sitt utvekslingsår i Australia. Vil du også på utveksling til Sunshine Coast? Med Explorius kan du velge skole i Australia. Avtal et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Tina i Queensland

Australia

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.