9:00 28th januar 2020

Min sommerferie i Australia

Hei igjen, da har det gått en liten stund siden sist og jeg tenkte det var på tide med et nytt blogginnlegg.

Australia er skoleåret omvendt i forhold til det norske skoleåret. Det vil si at når du i midten av juli reiser ned til Australia for å starte på ditt utvekslingsår så kommer du midt i skoleåret til termin 3. Sommerferien i Australia er mellom termin 4 og termin 1. I dette blogginnlegget tenkte jeg å fortelle dere om min sommerferie.

Etter to relativt tøffe terminer med mye prøver og innleveringer var det endelig tid for sommerferie. Sommerferien i Queensland starter i slutten av november og varer til slutten av januar.

Sommerferie!

Ferien min startet med at jeg fikk besøk av en annen norsk utveklingelev som jeg ble kjent med på Soft Landing Camp. Da hun var på besøk dro vi bla. til Kuranda som er en by i regnskogen. Her tok vi bilder med en koala, dro på stranda, vi hadde julekakebaking med noen australske venner. Vi hadde også en utflukt til den tropiske øya Fitzroy Island som er en favoritt blandt de lokale. Etter noen flotte dager med besøk tok det ikke lange tiden før jeg fikk besøk av mine kjære foreldre.

De første dagene med foreldrene mine ble brukt til å vise dem rundt i Cairns, dra på stranden, besøke det berømte nattmarkedet i byen, besøke fossefall i Tablelands, spise middag med vertsfamilien og snorkling + utforskning av Green Island som er en øy som ligger i det verdenskjente Great Barrier Reef.

Etter en knapp uke i Cairns gikk turen videre til regnskogen, Daintree og Cape Tribulation. Her tilbrakte vi tre netter og fikk bla. dratt på iskremsmaking, tropisk og eksotisk frukt safari + smaking, og ikke minst utforsket livet i regnskogen på nært hold. Tre flotte netter i regnskogen var nå over og med det gikk turen videre til Victoria, nærmere sagt Melbourne, for å kjøre the Great Ocean Road.

Melbourne

Vel framme i Melbourne startet vi å kjøre the Great Ocean Road. Etter knapt tre dager med spektakulære landskap satte vi nå krusen mot nasjonalparken The Grampians i håp om å se kenguru og andre eksotiske dyr. Turen var en suksess med både observasjoner av kenguruer og wallabies som hoppet rundt juletrær og masse emuer. Vi beveget oss så videre til en rekke ulike gullgraverbyer rundt om i Victoria og hadde bla. et svært fint stopp i Sovereign Hill der vi til og med fikk dratt ned i en av hulene og sett hvordan de gravde ut gull.
Etter litt over to uker sammen på reisefot tilbrakte vi en dag i Melbourne der vi utforsket stranden, et sirkus og Queen Victoria Markets.

En litt annerledes jul

Den 24. desember, på selveste julaften, satte vi oss på et fly nordover til en ny stat og en ny by. Christmas Day skulle nemlig tilbringes på Bondi Beach. Vel fremme i Sydney pakket vi raskt ut tingene våre og stelte oss før vi satte kursen mot Yellow, en vegansk gourmet restaurant, hvor vi spiste julemiddag før vi omsider dro tilbake til hotellet for å åpne og overrekke julegaver.

25. desember gikk turen til Bondi Beach, en årelang drøm om å få feiret jul på Bondi Beach gikk i oppfyllelse og stemningen var til å ta å føle på.

Den 26. gikk turen nok en gang til Bondi. Denne gangen for å treffe en tidligere klassevenninne som er på utvekling i Sydney. Etter utallige friminutt og lunsjpauser med detaljert diskusjon om reality programmet Bondi Rescue var det veldig stas å endelig få oppleve det å være på Bondi sammen, og se alle livredderne in real life og ikke bare gjennom en tv-skjerm. Mye mimring og en del timer senere var det på tide å ta farvel med venninnen min før turen gikk videre til Cliff Edge.

Tilbake til Cairns

Omsider var den 27. desember kommet og det var nok en gang på tide å ta farvel med mine foreldre før jeg satte meg på flyet hjemover til Cairns.

Resten av ferien ble tilbrakt hjemme med noen få dagsturer sammen med vertsfamilien til bla. Innisfail og stranden før ferien ble avrundet med et besøk til av en norsk venninne jeg også ble kjent med på Soft Landing Camp i Sydney. Det var veldig koselig med både et godt gjensyn, vannpark, mye god mat og ikke minst mye god trening. Med dette rundet jeg av min sommerferie og begynner nå å se fram til å starte på mitt senior år og mine 6 siste måneder her nede.

Dersom du har lyst til å se mer fra min utveksling her i Australia, så kan du følge med på Instragram: linn_arlt

Tusen takk for denne gang og det kommer forhåpentligvis en ny oppdatering om ikke altfor lenge.

Linn blogger fra Cairns, Queensland i løpet av sitt utvekslingsår i Australia. Vil du også på utveksling til Cairns? Avtal et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Linn i Queensland

Australia

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.