9:00 25th mai 2020

Linn ser tilbake på tiden i Australia

Kjære alle sammen,

Som sikkert mange har fått med seg så fikk utveklingsåret mitt her i Cairns dessverre en brå slutt grunnet Covid-19 viruset. Med tårevåte øyne kan jeg nå se tilbake på åtte helt ubeskrivelige måneder som har påvirket og vært med å forme meg som person mye mer enn det jeg kunne forestilt meg.

Jeg meldte meg på utveksling relativt sent i forhold til mange av de andre utvekslingselevene. Jeg var egentlig aldri 100% sikker på om dette virkelig var noe jeg ville før jeg sto ferdigpakket på flyplassen en tidlig juni dag og ikke lenger hadde noe valg. En ting vil jeg bare si, til tross for de mørke og til tider sure dagene underveis, har jeg ikke angret et eneste sekund på at jeg endte opp med å dra.

Jeg vet dette kanskje høres veldig klisjè ut, men dissen åtte månedene jeg var så heldig å få tilbringe i Australia har gitt meg så mye, både gjennom mennesker og opplevelser, som jeg nesten er sikker på at mange andre ikke hadde fått oppleve i løpet av et liv. I løpet av mitt år i Australia har jeg rukket å få venner som jeg definitivt kommer til å ha for resten av livet, utrolig mange unike og fantastiske opplevelser og ikke minst har jeg fått en familie nummer to.

En ting jeg ikke var så klar over før jeg dro på utvekling var at ting ikke alltid var så rosenrødt som det ofte ser ut som på sosiale medier. Dette fikk jeg selv oppleve på den harde måten gjennom en del vertsfamilie bytter og kulturkræsj. Med en relativt turbulent start på mitt utvekslingsår var motivasjonen i slutten av november på bånn og alt jeg hadde lyst til var å sette meg på første fly hjem.

I starten av februar, da fristen for å forkorte året omsider kom, endte jeg opp med å ikke forkorte alikevel og det er definitivt en av de beste avgjørelsene jeg har gjort i hele mitt liv. Selv om året mitt endte som det gjorde vil jeg i stedet huske alle de fantastiske menneskene, uerstattelige vennskapene og utrolige minnene jeg har skapt i løpet av året.

På knappe to måneder gikk jeg fra å ha lyst til å dra hjem til å gråte i dagesvis da beskjeden kom om at vi muligens måtte avbryte utvekslingsåret. Selvom jeg nå drar hjem er dette definitivt ikke et «Goodbye» for alltid, men heller en «Se ya later» Australia.

 

Klem Linn

Linn blogger fra Cairns, Queensland i løpet av sitt utvekslingsår i Australia. Vil du også på utveksling til Cairns? Med Explorius kan du velge skole i Australia. Avtal et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Linn i Queensland

Australia

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.