9:00 28th desember 2015

Skolesystemet i Australia

Første halvdel av året er overstått og jeg er godt i gang med en etterlengtet sommerferie!

Slik skolesystemet fungerer i Australia er nemlig at året er delt opp i fire terminer med to ukers ferie mellom hver termin. Når skoleåret er ferdig etter termin 4 har de to måneders sommerferie før de begynner på et nytt skoleår. Skoleåret er på en måte snudd på hodet i forhold til det norske, som vil si at i stede for å ha sommerferie i juni-august har de sommerferie i november-januar når været er på sitt varmeste.

Som utvekslingsstudent til Australia må du ofre den norske sommerferien og dra rett etter du er ferdig med 1. VGS i Norge. Så begynner man rett på termin 3 som regel i Year 11. Dette kan nok være en utfordring for noen med tanke på at de australske studentene har hatt fagene i et halvt år allerede og er kommet godt i gang.

Jeg personlig merket det spesielt i kjemi, der jeg var nødt til å gjøre forskjellige eksperimenter å deretter skrive en detaljert rapport uten å ha hatt noe særlig mye kjemi før. Dette var et stort prosjekt og vanskelig til tider. Det er verdt å nevne at de fleste norske utvekslingsstudenter syntes som regel ikke australsk skole er veldig vanskelig ettersom de fleste ikke velger realfag og noen velger kun enkle fag for å ta året om igjen. Jeg personlig vil ha spesiell studiekompetanse så det var viktig for meg å ha de rette fagene.

Vil du lære mer om utveksling i Australia? Bestill vår gratis katalog 

Vil du på utveksling? Avtal et uforpliktende intervju med Explorius

Jeg går på Merrimac State High School og fagene jeg har er matte, engelsk, kjemi, biologi, international sport og australian studies. Sistnevnte er et fag der man lærer litt om australsk historie og et ganske avslappende fag. Hvilke fag som tilbys er forskjellig fra skole til skole.

I slutten av hver termin har man eksamen i nesten hvert fag, i noen fag er eksamen erstattet med en innlevering. Jeg hadde eksamen i matte og engelsk, men innlevering i kjemi og biologi. Karakterskalaen går fra A til E, men som utvekslingsstudent må du ha minimum C i alle fag. Hvis du velger å gå realfag som meg, må du være klar over at du kanskje må jobbe litt ekstra ettersom fagene er på engelsk og du begynner midt inni året. Likevel er de fleste lærerne er veldig greie og skjønner at du er utvekslingsstudent.

En fordel med å dra på utveksling til Australia sammenlignet med andre land, er at du får en lang sommerferie halvveis i året og det er ganske deilig. Heldigvis tilbyr skolen min en hel del turer det er mulig å være med på som det definitivt er verdt å bli med på.

Xx Krissy

Kristine i Gold Coast

Australia

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.