9:00 13th januar 2016

Hei og godt nyttår

Jul, nyttår og enda en måned har passert siden sist gang jeg skrev her og det skremmer meg hele tiden hvor fort tiden går. Det er vel en av de tingene man virkelig innser som utvekslingsstudent, at man hverken kan spole forbi, ta tilbake eller bare stoppe tiden i et øyeblikk. Når det kommer til tid så er det faktisk ingenting man kan gjøre. Alle sekund passerer i samme tempo, og alt man kan gjøre er å nyte de så godt som det lar seg gjøre. Det har i alle fall jeg lært.

Julen ble bedre enn forventet, noe jeg er utrolig glad og lettet over. Som jeg ga uttrykk for i min siste rapport, så jeg ikke særlig frem til julefeiringen min her nede, noe jeg faktisk er ganske glad for med tanke på hvor positivt overasket jeg ble! Australsk jul er ikke så ille som jeg hadde sett for meg. Altså, jeg ville ikke klaget på strand, grilling og surfing på hvilken som helst annen dag i året, men det passer liksom ikke helt inn i mine patriotiske, norske tanker om julen. Selv om julaften passerte som en hvilken som helst annen dag, så ble det brått bedre når vertsmor dro frem en julefilm og ansiktsmasker til hele familien på julekvelden! Det ble til slutt en veldig annerledes, men koselig kveld med den fine vertsfamilien min. Senere, etter at vi hadde satt ut mat og drikke til Nissen og reinsdyrene hans, så skypet jeg med familien min litt for lenge. Det fikk jeg virkelig kjenne på da tre forventningsfulle vertsbrødre vekket meg klokken halv syv dagen etter.

 

 

Da var det endelig vår tur til å feire jul! Julegaveåpningen var en stor rebus i regi av vertsfar, noe som var veldig gøy! Etter et par timer satt vi alle blide og fornøyde igjen med hver sin haug av gaver. Etter gaveåpningen bar det videre til vertsmoren min sine foreldre hvor vi åpnet enda litt flere gaver, spiste god mat, spilte spill og badet i bassenget. 1. Juledag var en veldig fin dag med andre ord, og jeg koste meg!

2. juledag, eller Boxing Day som det heter her nede brukte jeg og de aller fleste andre som bor her på shopping. Det virket i hvert fall slik! Store folkemengder, ville salg og 40+° er ikke en veldig god match. Dagen etter Boxing Day satte vi kursen mot bushen for å dra på Christmas camping! Heldigvis var campingen satt til en stor innsjø, så mesteparten av dagene gikk til båtturer og vannsport.

Siden jeg har som vane å se på ting med et litt skrått blikk er det kanskje ikke så rart at julen her i Australia gikk over forventningene mine? Det å feire jul på en så annerledes måte tror jeg at jeg har hatt veldig godt av. Selv om man ikke alltid kan bestemme omgivelsene sine, så handler det i bunn og grunn bare om en velger å gjøre det beste ut av situasjonen man er i eller ikke. Jeg er kjempeglad for at jeg valgte å nyte denne julen.

Hilsen Hanne Sofie

Hanne Sofie i Perth

Australia

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.